3 Mayıs 2024 Cuma

SGDF: Örgütlü kötülüğün sandık darbesine karşı sokaklardayız

İstanbul'da seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından başlayan protestolara ilişkin yazılı bir açıklama yapan SGDF, "Bu örgütlü kötülüğün sandık darbesi ve gaspını önleyecek yol olan sokaklarda buluşacağız. Sokaklarda AKP?nin yenildiğini ve 6 Mayıs?ın demokratik haklara yapılmış bir darbe olduğunu haykıracağız" dedi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), İstanbul'da seçimlerinin yenilenmesi kararınını alınmasının ardından başlayan protestolara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 
 
31 Mart seçimlerinin gerçekleştiği koşulları hatırlatan SGDF, "Eşitsiz bir seçim yarışı gerçekleşti. Bu demokratik olmayan seçim ortamına ek olarak hırsızlık-hile daha 31 Mart seçimleri gerçekleşirken başlamıştır. Şırnak taşıma seçmenle, bitmesiyle birlikte KHK’lı oldukları bahanesiyle seçime girmesine izin verilen adaylara tuzak kurulup belediyeler gasp edilmiştir. Tüm bu hırsızlığa rağmen yenilgi hezimet boyutlarına vardı" dedi.
 
AKP'nin en büyük hezimeti İstanbul'da yaşadığına dikkat çeken SGDF, şunları kaydetti: "İstanbul, AKP için yandaş müteahhitlere rant, tacizci-tecavüzcü vakıflara akan milyonlar, AKP militanı belediye bürokrasisinin korkunç boyutlara varan yolsuzluğudur. Büyükşehir belediyesinin el değiştirmesiyle birlikte bütün yolsuzluklarının ortalığa saçılma ihtimali dahi AKP’yi korkutmaya yetmiştir. AKP’yi işbirlikçisi YSK ile birlikte 'aynı zarftaki pusulalardan birini iptal' edecek denli hiçbir hukuki kılıfa dahi sığmayan bir darbe yapmaya zorlayanda bu hırsızlık düzenidir. Biraz hafızaları zorlarsak; 7 Haziran’da iktidarını kaybedince seçimi gasp edip, halklara savaş açan AKP’nin benzeri bir senaryoyu tekrar uygulamaya soktuğu açıktır."
 
KAYYUYUMU ÜNİVERSİTELERDEN TANIYORUZ
 
İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının "YSK darbesi" anlamına geldiğini belirten SGDF, "Gelinen noktada; vali İstanbul’a kayyum olarak atanmıştır" dedi.
 
Üniversitelere atanan rektörleri hatırlatarak "Biz gençler benzeri süreçleri üniversitelerimizde daha önce yaşadık. Seçilen rektörler yerine Saray’ın onayladığı rektörler kayyum olarak atandılar" diyen SGDF, açıklamasında şunları kaydetti: "Atanan kayyum rektörler kampüslerde hiçbir özgürlük bırakmadılar. Öğrenci kulüpleri kapatıldı, öğrenciler polis şiddeti gördü, hocalarımız fişlenerek atıldı, en son ODTÜ’de gördüğümüz gibi şenliklere dahi yasak koyacak hale gelindi. Şimdi böylesi bir durumun belediye seçimleri vasıtasıyla kentlere yayılacağı, bırakın özgürlüğü bizlere nefes alacak hiç bir alan dahi bırakmayacakları açıktır."
 
SGDF, İstanbul'da halkın iradesinin tanınmadığını belirtti ve ekledi: "Dolayısıyla 23 Haziran’a giderkende ve sonrasında, 6 Mayıs günü İstanbul’da ve diğer tüm kentlerde başlayan protestoların içinde olduğumuz gibi, sokakta olmaya devam edeceğiz."
 
ONLARIN YALANCI MEDYASI VARSA BİZİM DE DUVARLARIMIZ VAR
 
SGDF açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Hırsız AKP’nin tüm devlet olanakları, başta Anadolu Ajansı olmak üzere yandaş medyası ve işbirlikçi YSK’nın güvenilmez &oy sayımı ve sonuçlarına& bel bağlamayacağız. Bu örgütlü kötülüğün sandık darbesi ve gaspını önleyecek yol olan sokaklarda buluşacağız. Sokaklarda AKP’nin yenildiğini ve 6 Mayıs’ın demokratik haklara yapılmış bir darbe olduğunu haykıracağız. Gezi’yi yaratan gençliğiz, Gezi’de yaptığımız gibi; onların yalancı medyaları varsa bizim duvarlarımız var. Onların hileci-hırsız YSK’ları varsa bizim iradesine sahip çıkacak milyonlarımız var. Onların baskıları-yasakları varsa bizim omuz omuza yürünecek sokaklarımız var. Faşizme karşı mücadeleyi sokak sokak, kampüs kampüs büyüterek, güzel günler için AKP’nin yürü üstüne üstüne!"