4 Mayıs 2024 Cumartesi

SES: Sağlıkta şiddete son, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz

Üsküdar Beylerbeyi'nde bulunan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezine dün yanıcı madde ile saldırı düzenlendi. Merkezde maddi hasar meydana gelirken, SES, sağlıkta şiddetin ulaştığı boyuta dikkat çekerek yetkilileri önlem almaya, sağlık emekçilerini de şiddete karşı mücadeleye çağırdı.

Beylerbeyi'nde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne dün dışarıdan yanıcı madde atılmak suretiyle saldırı düzenlendi. Saldırı nedeniyle çıkan yangında merkezde maddi hasar meydana geldi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Anadolu Şubesi, "Artık şiddet boyutunu aşan, içerdeki sağlık emekçilerini katletme noktasına varan bu olay kısa süre önce 'müjdelenerek' çıkarılan Sağlıkta Şiddet Yasasının güdüklüğünü bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda 'biz haklıydık' demek, bu tür olayları bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Bu Pandemi sürecinde yaşanan ilk şiddet vakası değildir, son da olmayacağını gösteriyor bizlere" denilen açıklamada, "Bizler; şiddet yaşandıktan sonra uygulanacak ceza artırımlarını değil, şiddetin yaşanmaması için caydırıcı yasalar çıkarılmasını, bireysel silahlanmanın önüne geçecek düzenlemelerin acil olarak hayata geçirilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

SES, Sağlık Bakanlığını ve İl Sağlık Müdürlüğünü gerekli önlemleri almaya, tüm sağlık çalışanlarını da sağlıkta şiddete karşı mücadeleye çağırdı.

Açıklama, "Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" talebiyle sona erdi.