28 Mart 2024 Perşembe

Sendika yetki tespiti başvurusunda bulundu, 10 işçi işten atıldı

Gebze'de bulunan Özer Elektrik'te 10 işçi işten atma yasağına rağmen işten atıldı. İşçilerin sendikanın yetki başvurusunun hemen ardından atılması dikkat çekti.

Gebze'de kurulu Özer Elektrik'te Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçi tazminatsız işten atıldı. İşten atılan işçiler jandarma zoruyla fabrikadan çıkarıldı.

Birleşik Metal-İş, işçilerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yetki başvurusunda bulunduğu gün işten atılması dikkat çekti. Bakanlığa yapılan yetki başvurusunu duyan Özer Elektrik yetkililerinin işçileri sorguya çekerek sendikadan istifaya zorladığı bildirildi. Evrensel'in haberine göre; işyerinde kalan diğer işçilere de baskı uygulandığı belirtildi. Jandarma, Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve Şube Başkanı Necmettin Aydın'ı da gözaltına aldı.

'ANAYASANIN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞININ GÖSTERGESİ'
Fabrikadan dışarı çıkarılan işçiler sendika hakları için direnişe başlarken; Birleşik Metal-İş, "Gebze Özer Elektrik işyerinde Çoğunluk tespiti için Bakanlığa başvuru yaptığımız gün, işten çıkarma yasağına rağmen 10 üyemizin işten çıkartılması Anayasa ve yasaların resmen ayaklar altına alındığının açık bir göstergesidir. Gözaltındaki arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı" dedi.