21 Mayıs 2024 Salı

Selah Tersanesi'nde iş cinayeti

Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan Selah Tersanesi'nde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi. Limter-İş Genel Sekreteri Hakkı Demiral, Selah Tersanesi patronu Adil Erkoç'un "Tahammüden insan öldürmekten" yargılanması gerektiğini söyledi.

Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan Selah Tersanesi'nde elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle tersanelerde iş cinayetleri meydana gelmeye devam ediyor. Ada Tersanesi'nin kiraladığı Selah Tersanesinin iskelesine bakın ve onarım için yanaşan yabancı bandıralı Liberta adlı kuru yük gemisine elektrik bağlanması sırasında iş cinayeti yaşındı.

İş cinayetine ilişkin ETHA'ya bilgi veren DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, iş cinayetinin yaşanmaması için gemide kaçak akım rolesinin olması gerektiğini belirtti. Demiral ayrıca, elektrik panosunun başkası tarafından kullanılmaması için başında bir kişinin beklemesi ya da kapısının kilitli olması gerektiğini vurguladı. Bu önlemlerin alınmaması nedeniyle tersane işçisinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Demiral, Selah Tersanesi'nde meydana gelen iş cinayeti nedeniyle patron Adil Erkoç'un "Tahammüden insan öldürmekten" yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

Daha öncede işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemi alınmaması nedeniyle Selah Tersanesi'nde iş cinayetleri meydana gelmiş ve Limter-İş Sendikası eylem yapmıştı.