15 Haziran 2024 Cumartesi

Sedat Peker: Devlet sokağa çıkın derse çıkarız

'Oluk oluk kan akıtacağız' sözleri ve silahlanma çağrısıyla bilinen çete lideri Peker, 31 Mart seçimlerine ilişkin "Devlet ne görev verirse yaparız, sokağa çık dese çıkarız" dedi.
Özellikle seçim döneminde yaptığı tehdit açıklamalarıyla bilinen çete lideri Sedat Peker, 31 Mart seçimlerine ilişkin de açıklama yapmaktan geri durmadı.
 
AKP iktidarına yakınlığı ve Erdoğan hayranlığıyla sık sık gündeme gelen Peker, daha önce "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan Barış Akademisyenlerini "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız, kanlarınızla duş alacağız" şeklinde tehdit etmiş, 24 Haziran seçimlerinden önce de silahlanma çağrısı yaparak, "Bu sebeple imkânı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar" ifadelerini kullanmıştı.
 
Peker, kişisel sitesinde bu kez 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin bir yazı yazdı. Daha önce Cumhur İttifakı'na destek çağrısı yapan Peker, yerel seçime ilişkin yazısında, "Devletimiz ne görev verirse yaparız, 'sokağa çıkın' dese sokağa çıkarız" ifadelerini kullandı.