21 Mayıs 2024 Salı

Samandağ'da gazeteci Ali Arslan'a destek eylemi

Samandağ'da demokratik kitle örgütleri, yerel basın ve siyasi partiler, gazeteci Ali Arslan'a 10 aylık hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Okan Pirinç için Hatay'ın Samandağ ilçesinde 27 Temmuz 2015'teki anmayı takip eden gazeteci Ali Arslan hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" iddiasıyla açılan dava, 12 Kasım'da karara bağlandı. Samandağ Asliye Ceza Mahkemesi, Arslan'a aynı iddialarla 10 ay hapis cezası verdi.

Arslan'a verilen hapis cezası, Samandağ Abdullah Cömert Alanı'nda yapılan açıklama ile protesto edildi. Eyleme CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Sovtna Gazetesi, Cemre Gazetesi, Atayurt Gazetesi ve Samandağ Gazetesinin çalışanları ile HDP, Eğitim-Sen, SYKP, CHP, Hatay Barosu, TİP, TÖP, DEVA, Emekli-Sen yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Gazeteciler adına konuşan Yusuf Aslan, Arslan'a verilen hapis cezasına tepki göstererek, "Gücümüz halkın haber alma hakkından gelir! Susmayacağız. Bütün hukuksuz uygulamalara rağmen halkın haber alma özgürlüğü asla kısıtlanamaz. Biz yerel basın emekçileri olarak buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki; meslektaşımız Ali Arslan yalnız değildir" dedi.