25 Nisan 2024 Perşembe

'Sağlık emekçilerinin öncelikli talebi can güvenliği'

SES Anadolu Şubesi, sağlık emekçilerine yönelik saldırıyı kınadı, "öncelikli talebimiz can güvenliğimizin sağlanması" dedi. SES, yetkililere görevlerini hatırlattı.

SES Anadolu Şubesi, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık emekçilerine yönelik saldırıyı kınadı. 

Şube binasında yapılan açıklamada konuşan Şube Eşbaşkanı Nurdan Gürer, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" uygulanmaya başladığı günden beri sağlık alanında artan şiddet olaylarının, artık dayanılmaz hale geldiğini söyledi. 

Gürer, Ankara'da yaşanan saldırının, bir kez daha uygulanan sağlık politikalarından, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran söylemlerden vazgeçilmesi, sağlıkta şiddeti önleyecek ciddi yasalar çıkarılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. 

'YETKİLİLER KARA TABLOYU GÖRÜYOR AMA BİR ŞEY YAPMIYOR'
Sağlık Bakanı'nın olayın ardından yapılan açıklamayı "yumuşatmak" olduğunu belirten Gürer, bu açıklamanın sağlıktaki karanlık ve ölümcül tablonun yetkililer tarafından görüldüğünü, ancak bir şey yapılmadığını, yapılmayacağını gösterdiğini belirtti.

Ülkenin tüm sağlık hizmetini sıralayan binlerce sağlık emekçisinin öncelikli talebinin can güvenliklerinin sağlanması olduğuna dikkat çeken Gürer, bir an önce "Sağlıkta Dönüşüm Politikası"ndan vazgeçilmesini istedi. Gürer, "Biz sağlık emekçileri bu koşullar altında görevimizi yerine getiremiyoruz. Sağlıkta şiddet sağlık hizmetinin verildiği tüm alanlarda, eczanelerde, kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığını ve diğer ilgili mercileri sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz."