18 Mayıs 2024 Cumartesi

Rabia Naz'ın babası: Çocuğumun hesabını verin

Giresun'da yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, Meclis'te yaptığı açıklamada, "Artık yetkililer bu konuda duyarlı olsunlar ve Rabia Naz için adalet arayışımızda bahaneler üreterek karşımızda durmasınlar. Çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar" dedi.
Giresun'un Eynesil ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü ve soruşturma sürecindeki şaibeler hala aydınlatılmadı. Baba Şaban Naz, TİP Milletvekili Barış Atay’la birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.
 
Basın toplantısında konuşan Atay, “Bu olayın içinde belediye başkanı var, belediye başkanının yeğeni var, AKP Milletvekili Nurettin Canikli var, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var, devletin bütün kademesi, bir kız çocuğunun öldürülmesi, bir trafik kazası sonucu ölüme gitmesinin araştırılmaması için her türlü çabayı sarf etmekte fakat biz de bu ülke halklarının her türlü sorunu için kendileriyle beraber mücadele edeceğimize söz vermiş insanlar olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Adli Tıp raporlarının Rabia Naz’ın herhangi bir yerden düşmediğini, hatta trafik kazası sonucu ölümünün neredeyse kesin olduğuna dair bilgiler sunduğunu hatırlatan Atay, “Buna rağmen soruşturmayı derinleştirmemekte ısrarlı bir güruhla karşı karşıyayız. Süleyman Soylu’nun ısrarlardan ve baskıdan sonra ‘hatırlı bir kişi sayesinde öldü bu çocuk’ demesi, ve birinin kendisine emniyet müdürlüğünün bütün mensuplarının bunun trafik kazası değil de bir düşme olduğunu söylemesi için, örtbas etmesi için dahil olduğunu söylemesi manidardır fakat ne yazık ki düşündüğümüz kadar ses çıkarmamıştır” şeklinde konuştu.
 
BABA VATAN: KATİLLERİ ORTAYA ÇIKARIN
 
Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan ise şunları söyledi: "Uzun yıllarca hizmetini yaptığımız, gönülden desteklediğimiz ve aynı zamanda eşimin yönetici ve genel sekreterlik yaptığı AKP teşkilatı Rabia Naz Vatan cinayetinde suskunluğunu korumuş ve aynı zamanda ailemize baskı yapmıştır. Bir baba, evladının adaletini aramak için, evladının faillerini aramak için 1500'e yakın kişinin katıldığı 'evlat mitingi' yaptı. Bu, adaleti temsil eden kişiler için utanç verici bir durumdur. Sıradan bir vatandaş, evladının adaletini aramak için miting yapıyor”
 
“Devletimizin yöneticileri buna bile bile duyarsız kaldı. Neticede 26 Şubat'ta sosyal medyada Rabia Naz Vatan cinayeti etkili bir şekilde gündemde durdu ve gündemde Nurettin Canikli ismi söylendi. Ben Canikli'ye 'sayın' demiyorum, çünkü çocuk cinayetinin örtbasında adı geçen, parmağı olan bir şahsiyetin benim nezdimde 'sayın' niteliği yoktur ve kendini aklayana kadar da bu böyle olacaktır”
 
“Geldiğimiz noktada adalet, hukuk, millet için olduğunu düşündüğümüz durumun aslında öyle olmadığını gördük. Maalesef 11 yaşındaki öğrenci kıyafeti üzerindeyken canına kıyılan Rabia Naz'ın cinayetinin kapatılması için intihar mührü vurulmaya çalışıldı. En acı durumdur ki, bizim kızımız hayattan kopartılmışken, 'anne bağırmış, çocuk intihar etmiş' durumunu sergilediler. Acaba sayın yetkililer hiç düşündüler mi, o anne ne yaşadı? O annenin dünyası yıkılmışken bir yandan iftiraya maruz kalmasını nasıl açıklayacaklar?”