7 Mayıs 2024 Salı

Pötürge'de AKP'lilerin silahlı saldırısına tepki

Pötürge'de sandık başında AKP'liler ile Saadet Partililer arasında çıkan silahlı kavgada 2 Saadet Partilinin yaşamını yitirmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu durumun partiler arası bir sorgulamaya, partiler arası yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum" dedi.
Malatya'nın Pötürge ilçesinde, sandık başında AKP'liler ile Saadet Partililer arasında çıkan silahlı kavgada 2 Saadet Partilinin yaşamını yitirmesine tepkiler sürüyor.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Maalesef 2 yurttaşımız seçimler nedeniyle bir tartışma sonucu öldürülüyor. Hiçbir belediye başkanı, neresi olursa olsun, hiçbir makam bir canın kaybedilmesinin karşılığı olamaz. Hele hele 2 kardeşimizin, 2 insanımızın hayatını kaybetmesi çok üzücü. Hiçbir belediye başkanlığı 2 kardeşimizin canına mal olmasına değmez. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Umarım bir daha yaşanmaz. Herkesin sağduyulu olması gerekiyor, herkesin sakin olması gerekiyor. Sonuçta seçimler geçiyor, seçimlerden sonra Türkiye'de yeniden bir hayat var. Hepimiz, hep birlikte, hangi siyasi partiden olursak olalım, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz."
 
Oyunu kullanan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi: "Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. 2 vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür. Aynı şekilde arkadaşlarımı… Bu konuda şu anda Adalet, İçişleri bakanlıklarımız bütün soruşturmaları yapıyorlar. Ben bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum. Bu durumun partiler arası bir sorgulamaya, partiler arası yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür konularda özellikle sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki bunun dışında seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır. Şu ana kadar iyi gidiyor."