20 Mayıs 2024 Pazartesi

Patronunun tecavüzüne uğrayan Funda: Cezalandırılmasını istiyorum

Endüstriyel bir dağcılık firmasında eğitmenlik yapan Funda T, patronu Kemal A'nın tecavüz saldırısına uğradı. Ortaklarının kendisine tecavüz eden kişinin yanında yer aldığını anlatan Funda, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu, "Delillerin toplanmasını ve bu adamın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

İstanbul Esenyurt'ta endüstriyel dağcılık firmasında eğitmenlik yapan Funda T, patronu Kemal A'nın tecavüz saldırısına uğradı.

Funda, tecavüz saldırısının ardından Kemal A'nın durumu normalleştirmeye çalıştığını ve aşağılayıcı ifadeler kullandığını anlattı. Firmanın ana merkezindeki yöneticilerin ise "Burası Türkiye dava açsan da bir şey olmaz" şeklinde ifadeler kullandıklarını dile getirdi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına giden Funda, Kemal A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

'CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM'
Olayın ardından çalıştığı firmanın merkezi olan İzmir'e gittiğini belirten Funda T. "Ana firmaya gittiğimizde bu iş çözülecek sanmıştım. Ama diğer iki ortak bu adamı korudular. 'Burası Türkiye dava açsan da bir şey olmaz' dediler bana. İşten 'patron tarafından nitelikli cinsel saldırıya uğradığım için ayrılıyorum' şeklinde istifa edip çıktım. Dilekçemi de işleme almadılar, devamsızlıktan çıkış yaptılar. Ana firma şu an adamı koruyor. Ben olayın davaya dönüşmesini, delillerin toplanmasını ve bu adamın cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü bu adam hala aynı işine devam ediyor. Hala statüsünde, altında çalışan insanlar var. Birçok kadın teknisyen şu an oradan eğitim alıyor" diye konuştu.