28 Mart 2024 Perşembe

Özsavunmasını kullanan genç kadın ve annesi tahliye edilmedi

Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinde annesine ve kendisine sistematik şiddet uygulayan babasını öldüren 21 yaşındaki Dilara Künilli, "Tek amacım korkutmaktı" dedi. Mahkeme, iki kadının tutukluluk halinin devamına karar verdi.
10 Kasım 2017 tarihinde Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinde annesi Gülçin Künilli (42) ve kendisine sistematik şiddet uygulayan babasını tabancayla öldüren 21 yaşındaki Dilara Künilli'nin ilk duruşması görüldü. Dilara Künilli, amacının babasını korkutmak olduğunu söyledi.
 
Yenişehir Kadın Hapishanesi'nde tutuklu olan Dilara ve annesi Gülçin Künilli, "Kasten yakın akrabayı öldürmek" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor. 
 
Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Dilara Künilli hazır bulunurken, annesi Gülçin Kunilli SEGBİS ile katıldı. 
 
Dilara Künilli, "Olay günü annem dolma yapıyordu. Babam birden kül tablasını aldı, anneme fırlattı ve annemi tekmelemeye başladı. O sırada annem yemek yaptığı için elinde bıçak vardı. O bıçağı annemin elinden alarak ona doğru savurmaya başladı. Ben engel olmaya çalışınca bana da savurdu ve beni tekmeleyerek yere düşürdü. Annem astım krizine girdi ve babamın elinden bir şekilde kaçarak kendini bahçeye attı" dedi.
 
Babasının tekmesinden sonra yere düştüğü esnada koltuğun üzerindeki silahı fark ettiğini söyleyen Dilara Künilli, silahı "Sizi öldüreceğim, bu kurşunları üzerinize boşaltacağım, gömeceğim ve kimse bulamayacak" diyen babasına korkutmak için doğrulttuğunu anlattı. 
 
"Tek amacım onu korkutmaktı" diyen Dilara Künilli, daha önce babasını karakola şikayet ettiklerini ancak korktukları için şikayetlerini geri çektiklerini belirtti. 
 
Duruşmaya SEGBİS ile katılan Gülçin Künilli ise 24 yıl boyunca kocasının kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyledi. 
 
Mahkeme, Gülçin ve Dilara Künilli'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı Temmuz ayına erteledi.