24 Nisan 2024 Çarşamba

Özer Elektrik'te direniş 18. gününde sürüyor

Özer Elektrik'te sendika düşmanlığına ve işten atma saldırısına karşı işçilerin direnişi 18. gününde sürüyor.

Gebze'de bulunan Özer Elektrik'te Birleşik Metal-İş'e üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi 18 günü geride bıraktı. Birleşik Metal-İş Gebze 2 Nolu Şubenin çağrısıyla, 10 işçinin atıldığı fabrika önünde açıklama yapıldı.

Eyleme Petrol-İş, Nakliyat-İş, Eğitim-Sen, Emek Partisi, Sol Parti, Birleşik Metal-İş Gebze 1 Nolu Şube, Gıda-İş ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu katıldı.

Eylemde yapılan açıklamalarda "Fabrika önündeki direnişimiz 18 gündür tüm engelleme girişimlerine rağmen kararlılıkla devam ediyor. Atılan işçiler sendikalı olarak işlerine geri dönene kadar da aynı kararlılıkla devam edecek. İşçilerin sendikaya üye olma hakkı sadece Anayasa'mızda değil, ülkemizin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız tarafından da güvence altına alınmıştır. Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi Türk Ceza Kanunu'nda suç olarak tanımlanmış ve cezai yaptırıma bağlanmıştır. Özer Elektrik yönetimi bu suçu işlemekten derhal vazgeçmelidir. İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa; işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler, derhal geri alınmalıdır" denildi.

Patronların, sanayi bölgesine sendika girmemesi için uğraştığını, çünkü işçileri sendasız kölelik koşullarında çalıştırmak istediklerini belirten Adnan Serdaroğlu, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Serdaroğlu ayrıca, hükümetin ve patronların Kovid-19 salgınında işçileri ve ailelerini hiçe saydığını belirterek tepki gösterdi.