23 Nisan 2024 Salı

Öykü ile Dayanışan Kadın Avukatlar: Kadın beyanı esastır, sürecin takipçisiyiz

Öykü İle Dayanışan Kadın Avukatlar, kadın beyanı esas olduğunu belirtti ve İstanbul Barosu'na kayıtla M.K.'nın cinsel saldırısına maruz kalan stajyer avukat Öykü'nün yanında olduğunu açıkladı.

Öykü İle Dayanışan Kadın Avukatlar, M.K.'nın cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan ve dayanışma çağrısı yapan stajyer avukata destik için açıklama yaptı. Avukatlar, kadın beyanını esas aldıklarını belirtti ve sergilenen erkek dayanışmasına karşı sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti. 

"Can güvenliğimden endişe ediyorum, arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok, lütfen sessiz kalmak istemiyorum, ölmek istemiyorum. Lütfen sesimi herkese duyurun, artık daha fazla Öykü olmasın" diyen Öykü'nün yanında olduklarını kaydeden kadın avukatların açıklaması şöyle: 

"Çünkü biz kadınların beyanını esas alan avukatlar olarak, mesleğe yeni başlamış kadın avukatların işçi avukat olarak çalıştıkları bürolarda cinsel şiddete maruz kaldıklarını, tehdit edildiklerini ve bunun her geçen gün arttığını görmekteyiz. 

'BASKI KURMAYA ÇALIŞAN AVUKATLARIN DA KARŞISINDAYIZ'
"Bilinmesini isteriz ki, kadına şiddet uygulayan herkesin karşısında olduğumuz gibi, 'benim çok tanıdığım var, bana birşey olmaz, sana kimse inanmaz' diyerek genç kadınların üzerinde baskı kurmaya çalışan avukatların da karşısındayız. 

"Kadının beyanı esastır ve sergilenen erkek dayanışmasına karşı sürecin takipçisi olacağız."

M.K. HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Öte yandan, cinsel istismara uğradığını duyuran stajyer avukat Öykü de, sosyal medya hesabından, İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat M.K., hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.