5 Mayıs 2024 Pazar

Ovacık'ın en genç kadın muhtarı: Erkeği alternatif olarak görmüyorum

Ovacık'ın en genç kadın muhtarı Arjin Şilan Aslan, "Cesaretim ve umudum erkeği alternatif olarak görmememden geliyor. Asırların erkek boyundurluğunu kafalarına vura vura seçildim" dedi.
31 Mart yerel seçimlerde kayyum atanan belediyelerin yanı sıra dolaylı yoldan kayyum atanan muhtarlık seçimleri de merak ediliyordu. Dersim'in Ovacık ilçesinde genç bir kadın olan Arjin Şilan Aslan erkek egemen aklın tüm engellemelerine rağmen Buzlutepe Köyü'ne muhtar olarak seçildi.
 
ETHA'ya konuşlan Aslan, ilk olarak köyde alt yapıyı oluşturmak istediğini köyün alt yapısının olmadığını kaydetti, öncelikle yol yapmak istediklerini belirtti.
 
Aslan, "Bir kadın olarak 'kazanmak' bana; kadının yaşamın her alanında olabileceğini, özgürlük ve eril tahakküme olan karşı olan mücadelenin umut dolu olduğunu gösterdi. Bir kadın olarak ataerkil zihniyetin feodal ilişkilerinin içinden sıyrılmayı, asırların erkek boyunduruğunu kafalarına vura vura, gözlerinin içine göstere göstere yaptım. Yaşamın her alanını bizimle paylaşamayan erkek devlete ve erkek zihniyetine ilk darbeyi hem kendi adıma hem de tüm kadınlar adına vurduğum için ayrı mutluyum" dedi.
 
Cesaretinin ve umudunun erkeği alternatif görmemekten geldiğini vurgulayan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm kadınların inanması ve mücadele etmesi gerek. Kimse 'o olmaz, bu olmaz' demesin. İnansın, cesaret etsin ve uygulasın o zaman görecekler özgür bir dünya nasıl yaratılıyor. İnsanlarin kurtuluşu kadınların kurtuluşundan geçer."