1 Mayıs 2024 Çarşamba

Murat Çepni: Emekli maaşları eşit ve adil olmalıdır

HDP Milletvekili Murat Çepni, emekli maaşlarının eşit ve adil olması için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına yönelik kanun teklifini meclise sundu. Çepni, yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden birinin de emekliler olduğunu belirterek, gelir adaletinin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, emekli maaşlarının eşit ve adil olması için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına yönelik kanun teklifini meclise sundu. Çepni, Türkiye’de 13 milyon 400 bin emekli olduğunu ifade ederek, açlık sınırının 4 bin 13 tl olduğu bir ortamda emekli maaşlarının yapılan zamla 2500 TL’ye çıkarılmasının emeklilerin hiçbir derdine çare olmayacağını belirtti. 

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin yükünü en çok işçilerin, emeklilerin ve işsizlerin çektiğini söyleyen Çepni, zamların giderek arttığını ve emekli maaşlarının da sürekli eridiğini belirtti. Halkın yoksulluk ve borç içinde olduğunu kaydeden Çepni, ülkede yaşanan ekonomik kriz ve gelir adaletsizliğinin emeklileri büyük ölçüde etkilediğini vurguladı.

Çepni, sunduğu kanun teklifiyle Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanı yardımcılığı, Bakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği görevinde bulunmuş kişilerin emekli maaşlarındaki artışın en düşük emekli maaşı ile eşitleninceye kadar dondurulması gerektiğini ifade ederek, gelir adaletinin sağlanmasının önemine işaret etti.