29 Mart 2024 Cuma

Mualla'dan kadınlara çağrı: Sesimizi birleştirelim

SKM'nin 8 Mart kadın grevine çağrı için yarattığı Mualla karekteri, tüm kadınlara çağrı yaptı: "Siz de o ne ala Mualla demek istediğiniz her durumu bana yazabilirsiniz. Keyifle seslendiririm."

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 8 Mart çalışmalarını sürdürüyor. "8 Mart'ta hayatı durdur" şiarıyla kadın grevine hazırlanan SKM, yarattığı "Mualla" karakteri ile kadınlara sözlerini söyleme çağrısı yaptı. 

'SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZİ MUALLA ARACILIĞIYLA SÖYLEYİN'
SKM, twitter adresinden Mualla'nın videosu ile birlikte şunları paylaştı: "Mualla erkek egemenliğine karşı "Ohh ne ala Mualla" diyerek kadınların sözlerini söylüyor. Siz de söylemek istediğinizi Mualla aracılığıyla dile getirerek kadınlara ulaşabilirsiniz" çağrısı yaptı.

MUALLA: İSYANIMIZ DA ORTAK
Mualla ise "Siz, beni yarattınız" diyerek kadınlara şu çağrıyı yapıyor: "Ben Mualla. Beni sizler var ettiniz sevgili kadınlar, hepinize teşekkürler. Hayır hayır, hiçbir ayrım yapmadan tüm kadınlara diyorum. Çünkü hepimizin ortak dertleri var. Acılar hüzünler bir yanda, aşkımız sevincimiz öbür yanda. Malum, bazılarını çok kızdırsa da bir ortaklığımız daha var. O da isyanımız. 

Yeni tanıştık, daha da tanışırız.

Bakıyorum da, erkekler dört bir yanı ele geçirmiş, yayılmışlar. Kendi borularını öttürüyorlar. Hepsine buradan okkalı bir ohhh ne ala Mualla diyorum. Siz de oh ne ala Mualla demek istediğiniz her durumu bana yazabilirsiniz. Sizin için buradan keyifle seslendiririm."