28 Mart 2024 Perşembe

Modül Çelik'te işçiler ödenmeyen ücretleri için iş bıraktı

Kocaeli'de bulunan Modül Çelik fabrikasında ücretleri gecikmeli ödenen ve 1 buçuk yıldır zam alamayan işçiler iş bıraktı.
Yaklaşık 500 işçinin çalıştığı ve Cenk Kararlioğlu'nun sahibi olduğu Modül Çelik fabrikasında ücretlerin geç ödenmesi ve bir kısmının elden verilmesine tepki gösteren işçiler üretimi durdurdu. Evrensel'in haberine göre; bir buçuk yıldır zam almadıklarını belirten işçiler, iş durdurma eylemini üretim sorumlusunun patronun fabrikada olmadığını söylemesi üzerine sonlandırdı.
 
Taleplerinin karşılanmaması durumunda pazartesi günü tekrar iş bırakacaklarını söyleyen işçiler, "Burada alın terimizle çalışıyoruz. Ama maaşlarımız asla düzenli yatmıyor, bir kısmını elden alıyoruz. Çoğumuzun içeride kalan maaşları var. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Enflasyon karşısında eriyen maaşlarımıza zam istiyoruz" diye konuştu. 5 ay önce de üretimi durdurduklarını belirten işçiler, "Patron 2-3 ay süre istemişti. Artık süre doldu, bu kez taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.