6 Mayıs 2024 Pazartesi

Metin Alataş mezarı başında anıldı

Adana'da 9 yıl önce öldürüldükten sonra bir portakal bahçesinde ağaca asılı olarak cenazesi bulunan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş, mezarı başında anıldı.
Adana'da 9 yıl önce öldürüldükten sonra bir portakal bahçesinde ağaca asılı olarak cenazesi bulunan OHAL kararnamesi ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş, Küçükoba Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.
 
Anma öncesi polis zırhlı araçlarla mezarlık çevresini ve içini ablukaya aldı. Mezarlığa gelenlere GBT yapan polis, Alataş ailesine, "Buraya partiden biri gelirse ve anma yaparsanız müdahale ederiz. Aile olarak mezarınızı ziyaret edin ve gidin" diyerek tehdit etti. Polisin ablukasına rağmen Alataş ve özgür basın çalışanları anmayı gerçekleştirdi. Alataş'ın mezarına güller ve fotoğrafı konularak dua edildi. Alataş'ın ailesi ve gazeteci arkadaşları; Alataş'ın mücadelesini sürdüreceklerinin sözünü verdi.
 
Anmanın ardından mezarlıktan çıkan Alataş'ın ailesi ve gazeteci arkadaşlarının bindiği araçlar ve üstleri arandı, GBT'lerine bakıldı.