19 Mayıs 2024 Pazar

Mardin KESK'ten ihraç protestosu: Geri döneceğiz

KESK Mardin Şubeler Platformu tarafından KHK'lerin yıl dönümünde yapılan basın açıklamasında "KHK'ler gidecek biz kalacağız, geri döneceğiz" denildi.
KESK Mardin Şubeler Platformu, 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan KHK'lerin 2. yılı dolayısıyla yapılan basın açıklamasında "KHK'ler gidecek biz kalacağız, geri döneceğiz" denildi.
 
Basın açıklamasını okuyan KHK ile ihraç edilen Mustafa Benli iki yıl devam eden OHAL sürecinde TBMM'nin devre dışı bırakıldığı, hukukun askıya alındığı ve Türkiye'nin KHK'lerle yönetilen bir tek adam rejimine dönüştürüldüğü ifade ederek; "Kamuda yaşanan işten atma, açığa alma ve sürgünler 12 Eylül askeri darbesini gölgede bırakmış, şu ana kadar yüz binlerce kamu emekçisi hukukun evrensel ilkeleri çiğnenerek, keyfi olarak işten atılmıştır" dedi.
 
22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan KHK'nin, doğrudan sendika yönetici ve üyelerini hedef aldığını, şube başkanları ve yöneticileri başta olmak üzere konfederasyona bağlı sendika üyelerinden yüzlercesinin hukuksuz bir şekilde işinden atıldığını hatırlatan Benli şunları söyledi: "Türkiye'yi 15 Temmuz'a getiren süreçten ders çıkarmayan siyasi iktidar, kamuda kadrolaşma çalışmalarına hız verirken, Gülen cemaatinin yerine başka cemaat ve tarikatları ikame etmiştir. Sendikamızın yönetici ve üyelerinin darbe girişimi ile ilişkilendirilerek işten atılması eşyanın tabiatına aykırıdır. Sendikamızın ilke ve amaçları, siyasi iktidarın da kamu emekçilerine dönük saldırı politikaları ortadadır. Siyasi iktidar, Kamu emekçilerinin ekonomik talepleri dışında adil bir vergi, sosyal güvenlik ve yargı sistemi için de mücadele eden Sendikamızı hedef almıştır."
 
KESK'in amaç ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarına kararlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Benli; "Sendikamız bir yandan işten atılan üye ve yöneticilerimizle her düzeyde dayanışmayı sürdürürken, bir yandan da mücadele etmeye devam etmektedir. Bu gün buradan bir kez daha sesleniyoruz. OHAL Komisyonu lağvedilmeli, OHAL sonucu yaşanan mağduriyetleri giderecek evrensel hukuka uygun düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Tarihin en güzel yerinde son sözü hep direnenler söyler şiarıyla, bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar, yaşanan bu hukuksuzluklar karşısında mücadele kararlılığı içinde olacağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz. KESK, Kamu emekçilerinin haklı talepleri için çıktığı yolda yürümeye devam edecektir" dedi.