21 Mayıs 2024 Salı

MA muhabiri gözaltına alındı

Mezopotamya Ajansı muhabiri Emrullah Acar sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alındı. Ayrıca Jin News Van muhabiri Hikmet Tunç'un evi 'silah ve bomba' olduğu iddiasıyla basıldı, arama yapıldı, gözaltına alınan olmadı.

Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Emrullah Acar, sabah saatlerinde Urfa'daki evi basılarak polis tarafından gözaltına alındı. Acar'ın Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından "örgüt üyeliği" iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Gazeteci Acar'ın bilgisayar ve fotoğraf makinası kartına da el konuldu. Gözaltına alınan Acar'ın Malatya'ya götürülmesi bekleniyor.

JİN NEWS MUHABİRİNİN EVİ BOMBA VAR DENİLEREK BASILDI
Jin News Van muhabiri Hikmet Tunç'in evi polis tarafından "bomba ihbarı var" bahanesiyle basıldı. Jandarma ve sivil polisler tarafından yapılan baskında ev didik didik aranırken, polis ve jandarma evin etrafını zırhlı araçlarla ablukaya aldı, kimsenin yaklaşmasına izin vermedi.

Aramanın ardından polis ve jandarma evden herhangi bir şey almadan evden ayrıldı. Baskın sonucu gözalına alınan da olmadı.