20 Mayıs 2024 Pazartesi

Limter-İş: Grev yoksa direniş var

Limter-İş Sendikası, Soda fabrikasında grevin yasaklanmasına tepki göstererek, işçilerin yanında olduğunu duyurdu.
DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Soda fabrikasında grevin yasaklanmasını kınadı. 
 
"Grev yoksa direniş var" başlıklı yazılı açıklama yapan Limter-İş, "Milli güvenliğin tehlikeye girmesi şimdiye kadar hep işçi sınıfının greve çıkacağı zaman mı oluyor?" diye sordu. 
 
AKP iktidarı döneminde 15. grevin yasaklandığını belirten Limter-İş Sendikası, "Soda sanayii işçileri bu ülkenin güvenliğini değil Soda Sanayii AŞ'nin karından insanca yaşanacak ücret verilmesini istedikleri için yasaklandı. İşçilerin insanca yaşamak ve insanca çalışmak için fabrika ve iş yerlerinde verdikleri mücadele ülkemiz için asla tehdit olamaz. Hükümetin milli güvenlikten anladığı sadece sermayenin ve patronların çıkarlarıdır. Söz konusu patronların çıkarları olunca hükümet daha önce de defalarca yaptığı gibi milli güvenlik maskesinin arkasına sığınıyor" dedi. 
 
Grev yasaklarına karşı yılmayacaklarını ifade eden Limter-İş, soda işçileriyle dayanışma içinde olduklarını duyurdu. Açıklamada, "Şimdi daha fazla grev grev grev deme zamanıdır" denildi.