20 Nisan 2024 Cumartesi

Limter-İş, DESAN Tersanesi önünden seslendi: İşçiler birleşin ölümleri durdurun

Limter-İş Sendikası, iş cinayetinde hayatın kaybeden Ekrem Delice için çalıştığı DESAN Tersanesi önünde eylem yaptı. Sendikanın Genel Başkanı Saygılı, işçilere birlikte mücadele çağrısı yaparken, patronları iş güvenliği tedbirlerini alması için uyardı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, DESAN Tersanesi'nde yaşanan iş cinayetinde hayatını kaybeden Ekrem Delice için işyeri önünde açıklama yaptı.

Delice, 16 Ekim Cuma günü öğle saatlerinde taşeron Vefa Denizcilik firmasında boru montajı sırasında bez sapanın kopması sonucunda düşen borunun çarpmasıyla hayatını kaybetmişti.

Tuzla İçmelerde bulunan DESAN Tersanesi önünde "İşçiler birleşin ölümleri durdurun" yazılı pankartın açıldığı eyleme, İnşaat-İş Sendikası da destek verdi.

İŞVEREN İŞÇİLERİN EYLEME DESTEĞİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI
Basın açıklamasının yapılacağını duyan DESAN patronları, işçilerin katılımını engellemek için servisleri taşeron işçilerin giriş yaptığı kapıdan değil, kadrolu işçilerin giriş yaptığı diğer kapıdan geçirdi. Ancak, işçiler eylem sırasında pencerelere çıkarak açıklamaya destek verdi, bazı işçiler son anda da olsa eyleme katıldı.

Eylemde konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Ekrem Delice'nin gerekli işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadığı için iş cinayetine kurban gittiğini söyledi. Patronların "gerekli tedbirleri" aldığını iddia ettiğine dikkat çeken Saygılı, bu tedbirlerin işçilerin ölmeyeceği ya da uzuvlarını kaybetmeyeceği şeklinde olmadığını vurguladı.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI
Saygılı, şöyle devam etti: "İş güvenliği tedbirlerini gereksiz, masraflı olarak görmeye devam ediyorlar. Patronlar ve siyasal iktidar ortak bir şekilde işçi sınıfına saldırmaya devam ediyor. Biz tersane patronlarına ve patronlara trilyonları kazandırırken onlar bize ölümü reva görüyorlar. Açlık sınırı altında yaşamı reva görüyorlar. İşsizliği ve zulmü reva görüyorlar. Çünkü örgütsüzüz. Örgütsüz olduğumuz koşullarda, birleşip mücadele etmediğimiz koşullarda işsizlikle, yoksullukla, zulümle, adaletsizlikle ve iş cinayetleriyle koyun koyuna yaşamaya, çalışmaya devam edeceğiz. Limter-İş Sendikası olarak buradayız, küllerimizden tekrar doğduk."

İşçi sınıfına birlikte mücadele çağrısı yapan Saygılı, patronlara ve iktidara da şu uyarıyı yaptı: "Karşınıza çıkacağımızdan şüpheniz olmasın."

Eylem, "Artık ölmek istemiyoruz" sloganıyla sona erdi.