25 Nisan 2024 Perşembe

Leyla Güven'in direnişi 166. gününde

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in, PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 166. gününde. 4 MLKP/KKÖ dava tutsağının da aralarında bulunduğu 5 bini aşkın tutsak da tüm hapishanelerde eylemi sürdürüyor.
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan ve tüm hapishanelerde 5 bini aşkın tutsak ile dışarından dayanışma için başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişi sürüyor.
 
LEYLA GÜVEN 166 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi 166. gününde devam ediyor.
 
Güven, 8 Kasım'da Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini, tahliye olduğu 26 Ocak'tan beri evinde sürdürüyor.
 
Aynı taleplerle Federe Kürdistan Bölgesi'nin Hewlêr kentinde HDP üyesi Nasır Yağız 151, Strasburg'da 14 kişi ve Galler'de İmam Şiş 127, hapishanelerde ise 16 Aralık'ta başlayan tutuklular 128 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Açlık grevi eylemi 1 Mart'tan itibaren tüm hapishanelere yayıldı.
 
1. EKİPTEKİ KOMÜNİST TUTSAKLAR 53. GÜNÜNDE
 
Marksist Leninist Komünist Parti ve MLKP/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) dava tutsakları da 1 Mart'ta tüm hapishanelerde 15 günlük dönüşümsüz açlık grevi gerçekleştirdi.
 
Komünist tutsaklardan Muhabbet Kurt (Sincan Hapishanesi), Hülya Gerçek (Bakırköy Hapishanesi) Aydın Akyüz (Kırıklar 1 Nolu F Tipi Hapishanesi) Ali Haydan Saygılı (Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi) süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 53. gününde.
 
2. EKİPTEKİ KOMÜNİST TUTSAKLAR
 
Elazığ Kapalı Hapishanesi'nden Soner Çiçek, Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nden Ercan Görtaş ve Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde Hatice Duman ikinci ekip olarak 10 Nisan'da süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.
 
HDP İL BİNASINDAKİ EYLEM
 
HDP Diyarbakır il binasında milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'ın 1 Mart'ta başlattığı eylem de devam ediyor.
 
AKIN VE EKTİREN EVLERİNDE AÇLIK GREVİNDE
 
Erzincan T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tahliye olan Sedat Akın evinde sürdürdüğü açlık grevinin 105. gününde. Bakırköy Hapishanesi'nden tahliye olan Gurbet Ektiren de 67. gününde olduğu açlık grevini Mardin'in Derik ilçesindeki evinde sürdürüyor.
 
Silivri Hapishanesi'nden tahliye olan İhsan Sinmiş de İstanbul Küçükçekmece'deki evinde sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 82. gününde.