3 Mayıs 2024 Cuma

Komünist tutsaklardan annelere çiçek

Sincan Hapishanesi'nde açlık grevinde olan komünist tutsaklar, annelere bir demet papatya ve dayanışma duygularını gönderdi. Komünist tutsaklar, annelere "Sizler bizim sesimiz soluğumuz oldunuz" dedi.
Komünist tutsaklar, Türkiye'nin farklı illerinden gelerek açlık grevindeki çocuklarına destek vermek için eylem yapan annelere, dayanışma duygularını ve kır çiçeklerini gönderdi.
 
Annelerin, Meclisten HDP Genel Merkezi'ne taşıdığı eylem 8. gününde. Aileler, gün boyu kurum ve dernekleri gezdi ve açlık grevi direnişine destek vermelerini istedi. Daha sonra HDP Genel Merkezi'ne geçen aileler, burada ziyaretleri kabul etti.  
 
KOMÜNİST TUTSAKLARDAN ANNELERE PAPATYA
 
Anneleri, bugün Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Devrimci Partili kadınlar ziyaret etti. SKM, Sincan Hapishanesi'nde tecride karşı açlık grevi eylemi yapan komünist tutsaklar Muhabbet Kurt ile Zerrin Yılmaz'ın yolladığı bir demet papatyayı annelere verdi. Ayrıca tutsaklar çiçek ile birlikte annelere kısa bir mesaj gönderdi: Tutsakların gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı: 
 
"İlk önce sizlere selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Şunu bilmenizi isteriz ki; sizler bizim sesimiz soluğumuz oldunuz. Güç kattınız. Bizler için sokaklarda her gün işkenceye maruz kaldınız, gözaltına alındınız. Sizler dışarıda direniyor bizler içeride…biliyoruz ki hep birlikte direnişimiz başarıya ulaşacaktır. Bu tarihi direnişte çocuklarınızla onur duyduğunuzu biliyoruz. Biz de sizlerle onur duyuyoruz. Sevgili annelerimiz şuna inanıyoruz ki; hep birlikte mutlaka başaracağız. Sizlere bir demet kır çiçeği gönderiyoruz. Kabul ederseniz mutlu olacağız. Hepinizi ayrı ayrı kucaklıyor ellerinizden öpüyoruz."