3 Mayıs 2024 Cuma

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Asıl 80 milyon seni doyuruyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada, AKP'ye oy vermeyenlere "Karınlarını doyuruyoruz ama yine de oy vermiyorlar" diyerek hedef alan Erdoğan'ı eleştirdi: "Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun? Asıl 80 milyon seni doyuruyor"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuştu.
 
Gündemdeki konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, muhalefeti görmezden gelen havuz medyasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Onların ne televizyonları izleniyor ne de gazeteleri okunuyor. Bunu bilin artık" dedi.
 
'RAMAZAN DA BİLE AİLELERİN ELEKTRİĞİ KESİLİYOR'
 
Ramazan ayında bile ailelerin elektiriğinin kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Saray'ın bundan haberi var mı?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, "Sosyete damadı ekonominin başına getirmişler. Ekonomi sorulduğunda cebindeki dolarları gösteriyor. Ekonominin ne olduğunu bilmez, fakiri bilmez, yatağa aç giren çocuğu bilmez. 8 milyon kişi işsiz. Saray'ın haberi var mı? Damadın, bakanların haberi var mı? Bakanlıkların önündeki billboardlarda istihdam seferberliği başlattık deniyor. İşsizlik seferberliği deseler anlarım" dedi.
 
'İŞSİZLİK CAN ALIYOR'
 
İşsizlik nedeniyle kendini yakan insanları hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İşsizlik sokağa çıkamamaktır. Umutsuzluktur. Bütün kötülüklerin başıdır. Aileyi parçalamak, geçimsizliktir. Toplumsal değerlerin yıpranması. Ahlakın çökmesi, uyuşturucu bataklığıdır. İşsizlik, bir babanın çocuğunun yüzüne bakamamasıdır, annenin çocuğunu yatağa aç yatırmasıdır. İşsizlik yuva kuramamaktır. Eli ekmek tutmayan biri nasıl evlenecek, geleceğini nasıl kuracak. Ve 'bunları haber yapmayın' diyor. Bunlar memleketi yönetiyorlar. Yönetemezler. Bilgi yok, birikim yok, vicdan yok. Nasıl çözeceksiniz?
 
İşsizliği dile getirince rahatsız oluyor beyefendi. Ne yapalım? İşsizliği değil de Saray'ı mı anlatacağız. Tek adam rejiminin ülkeyi bu hale getireceğini anlatmayacak mıyız yani? İşsizliği bunları çözemez. Çözmeleri için ekonominin nereden gelip nereye gittiğini bilmeleri lazım. Dünya siyasetini iyi okumaları lazım."
 
'100 BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALACAK'
 
Üretimin durması nedeniyle yüz binlerce kişinin işsiz kalacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomiyi Londra'daki tefecilere emanet ettiğini söyledi. 
 
"Devleti yöneten kişi bu eleştirilere kulak kabartır" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devleti yöneten kişi bakın ne diyor. (TÜSİAD'a); 'Ben sizin 16 yıl önceki durumunuzu biliyorum, yeri gelirse teşhir ederim. Eleştiriyorsunuz, bunun hesabını sormasını bilirim' diyor. Neyin hesabını soruyorsunuz? Havuz medyası 24 saat sana övgüler diziyor ama kimse dinlemiyor bunu görmüyor musun? Hakimler senin istediğin gibi karar vermese bile, o hakimlerin hakim olduğunu görmüyor musun? Kibir abidesi. Allah kimseyi kibirli yapmasın."
 
'ASIL O 80 MİLYON SENİ DOYURUYOR'
 
Erdoğan'ın "Karınlarını doyuruyoruz ama yine de oy vermiyorlar" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Karnını doyuruyorsunuz ama yine de size oy vermiyorlar. Millet akıllı kardeşim, işsizliği kimin yaptığını biliyor. Vergi alıp 5-10 kuruş sosyal yardım veriyorsun. Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun? Asıl o 80 milyon seni doyuruyor. Yazlık sarayın var, kışlık sarayın var, uçan sarayın var. Millet senin karnını doyuruyor" dedi.
 
'YSK'NIN TEK ÜYESİ VAR O DA SARAY'DA OTURUYOR'
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun 200 sayfalık gerekçeli İstanbul seçim iptal kararını da eleştirine Kılıçdaroğlu, "YSK'nın tek üyesi var; o da Saray'da oturuyor. Bir de 7 tane çete üyesi var" diye belirtti. 
 
Kılıçdaroğlu, "Binali Beyi allaha havale ediyorum. Yolunu yordamını şaşırmış" sözleriyle AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı da eleştirdi