19 Mayıs 2024 Pazar

KGÖ: Açlık grevine ses ver tecridi parçala

KGÖ milisleri, İstanbul'da "Açlık grevine ses ver. Tecridi parçala" yazılı pankart asarak, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevini sürdüren Leyla Güven ile hapishanelerde süren açlık grevi eylemlerini selamladı, direnişi büyütme çağrısı yaptı.
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) milisleri, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevini sürdüren DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile hapishanelerde süren açlık grevi eylemlerini selamlayan ve direnişi büyütme çağrısı yaptı.
 
KGÖ milisleri İstanbul'da "Açlık grevine ses ver. Tecridi parçala" yazılı pankart astı.
 
Eylemde KGÖ milisleri yaptıkları ajitasyon konuşmalarında "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlayan Leyla Güven ve yüzlerce yurtsever tutsak tecride ve inkarcı sömürgeciliğe karşı direnişi büyütüyor. Politik İslamcı faşist diktatörlük ve onun faşist şefi ile birlikte kurmayları, açlık grevi direnişi ve onun etrafında gelişmekte olan kitle hareketinden korktuğundan saldırılarını sıklaştırıyor. Meydanlardan tehditler savurarak çığırtkanlığa devam ediyor ve polis operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Irkçı ve milliyetçi söylemleriyle kitleleri şovenizmin etkisi altına almaya çalışarak, hem ekonomik krizi hem de açlık grevi direnişi karşısındaki çaresizliklerini perdelemeye çalışıyorlar. Fakat nafile! Saray faşizminin direnişin altını boşaltma ve iradesini kırma hamleleri ters tepiyor ve direniş kendi yolunu açarak ilerlemeye devam ediyor. Komünist gençlik olarak Türkiye ve Kürdistan gençliğine çağrımızdır; Leyla Güven ve açlık grevleri direnişi etrafında kenetlenelim ve tecriti hep birlikte parçalayalım!" denildi.