29 Mart 2024 Cuma

KESK'ten Güngören'de KHK protestosu

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyeleri Güngören'de yaptıkları eylemde, "İhraç edilen tüm üyelerimiz tekrar işlerine dönene kadar mücadelemizi kesintisiz devam ettireceğiz ve mutlaka kazanacağız" diye belirtildi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, her Cumartesi farklı bir ilçede gerçekleştirdiği KHK protestosunu bu hafta Güngören ilçesine taşıdı.
 
Kale Center önünde gerçekleştirilen eylemde "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartı açıldı. Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Özlem Tolu, AKP iktidarının OHAL fırsatçılığıyla geceyarısı KHK'lar çıkararak on binlerce kamu emekçisini ihraç etmesini protesto etti.
 
Ardından konuşan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Mike, 15 Temmuz darbe girişimi ve bunu fırsata çeviren AKP'nin temel hak ve özgürlükleri yok saydığı, anti-demokratik uygulamaları devreye soktuğu belirtildi. OHAL sürecinde KHK'larla yapılan saldırıların bugün Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle sürdüğünü ifade eden Mike, 135 bini aşkın emekçinin hukuk kuralları hiçe sayılarak ihraç edildiği, OHAL İnceleme Komisyonu ile de hukuk yolunun kapatıldığını belirtti. "OHAL Komisyonu'nun kendisini mahkemelerin yerine koyarak karar vermesi hukuksuzdur" diyen Mike, KESK üyelerinin sendikal eylem ve etkinliklere katıldıkları için ihraç edildikleri belirtildi.
 
Mike, "İhraç edilen tüm üyelerimiz tekrar işlerine dönene kadar mücadelemizi kesintisiz devam ettireceğiz ve mutlaka kazanacağız. Herkes için eşit adil barış içinde bir ülke yaratma azmimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.