29 Mart 2024 Cuma

KESK: Toplu sözleşme iptal edilsin, ek bütçe verilsin

KESK Adana Şubeler Platformu, toplu sözleşmenin iptal edilmesini isteyerek, ek bütçe talebinde bulundu.

KESK Adana Şubeler Platformu, "Toplu sözleşme iptal edilsin. Ek bütçe istiyoruz" şiarıyla Eğitim Sen Adana Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mehmet Çelik, "normalleşme" sürecinde dar gelirlilerin ve emekçilerin yok sayıldığını belirtti.

Hükümetin TÜİK rakamları ile ne kadar perdelemeye çalışsa da işsizlik ve hayat pahalılığının rekor üstüne rekor kırmaya devam ettiğini vurgulayan Çelik, "Kamu emekçileri olarak bizler de yoksulluk ve sefaletten payımıza düşeni fazlası ile alıyoruz. Maaşlarımız eriyor, yoksulluğumuz artıyor. 2012 yılı Haziran ayından bugüne açlık sınırı yüzde 155, yoksulluk sınırı yüzde 154 artarken bizim maaşlarımız ortalama sadece yüzde 117 artmıştır. Son sekiz yılda maaşlarımız dolar karşısında ortalama yüzde 42 değer kaybetmiştir. Ortalama kamu emekçisi maaşı ile alınan çeyrek altın sayısı 6 adet, gram altın sayısı ise 10 adet azalmıştır" dedi.

Ülke kaynaklarının daha fazla silahlanma için değil, barış ve demokrasi için kullanılmasını isteyen Çelik, toplu sözleşmenin iptal edilip, kendilerine ek bütçe verilmesini talep etti.