27 Nisan 2024 Cumartesi

KESK: KHK ihraçları işlerine dönene kadar mücadelemiz sürecek

KESK İstanbul Şubeler Platformu, "Biliyoruz ki haklıyız hukukun tesis edildiği demokrasinin işlediği günler elbet gelecek o günleri hep birlikte getireceğiz" dedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnamesi ile işten atılan kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi talebiyle Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde konuşan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özlem Tolu, "darbecilerle mücadele" adı altında halkların tüm kesimlerine fiili darbe yaşatıldığı bir dönemden geçildiğine işaret etti. Tolu, "OHAL ile bütün bir geleceğimiz şekillendirildi. Kamu personel rejiminde, eğitim ve sağlık sisteminde, çalışma yaşamında büyük değişimler getiren KHK'lar bir yönetim aracına dönüştürüldü. Parlamento işlevsiz kılındı, anayasa askıya alındı" diye konuştu.

'BİLİYORUZ Kİ HAKLIYIZ’
OHAL kaldırılmasından sonra da durumun değişmediğine dikkat çeken Tolu, KESK’li kamu emekçilerinin ihraç edilmesinin hiçbir yasal dayanağı olmadığını belirtti ve ekledi: "Haksızlıkları, hukuksuzlukları görmezden gelmediğimiz için ihraç edildik. Kimseden merhamet dilenmiyoruz. Biliyoruz ki haklıyız hukukun tesis edildiği demokrasinin işlediği günler elbet gelecek o günleri hep birlikte getireceğiz ve herkesin özgürce yaşadığı eşit demokratik bir ülkede ortak yaşam mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz."