23 Nisan 2024 Salı

KESK İstanbul Şubelen Platformu taleplerini HDP'ye iletti

KESK İstanbul Şubeler Platformu, 24 Haziran seçimleri taleplerini iletmek üzere HDP İstanbul İl Örgütü ile görüştü.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, 24 Haziran seçimlerinde seyirci konumda kalmayacaklarını belirtmek, taleplerini iletmek üzere HDP İstanbul İl Örgütü ile biraraya geldi.
 
Beyoğlu'nda bulunan HDP il binasına gelen KESK üyeleri, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir'in bulunduğu heyet ile basın toplantısı düzenledi.
 
Basına açık yapılan görüşmede konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen, seçimlerde iki ana noktanın olduğunu söyledi. Esen, "Birincisi 16 yıldır demokratik hakları gasp eden AKP iktidarına oyumuzun olmayacağıdır. Biz istiyoruz ki bu seçim Türkiye'de herkesin yüzünün gülebileceği bir seçim olsun. Bizim bütün uğraşımız budur. HDP'nin bu dönem barajı geçmesi çok önemlidir. Sol, sosyalist, demokrasi kamuoyu da HDP'nin barajı geçmesini istiyor. En az onlar kadar bizler de HDP'nin barajı geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde önümüz karanlık olacak. Bu karanlığı aydınlatmak için HDP'nin barajı geçmesi, Selahattin Demirtaş'ın seçimleri kazanması geçiyor. KESK olarak emek ve demokrasi güçlerinin yanında olacağımızı dile getirmek istiyoruz" dedi.
 
'KESK'İN TALEPLERİ HDP'NİN TALEPLERİDİR'
 
Ardından konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, kamu emekçileri sorunlarının, HDP'nin de programında olan talepleriyle örtüştüğünün altını çizerek, "Bütün siyasi mücadelemizde de emekçilerin sorunları yer alıyor. Birçok alanda da ortak bir mücadele yürütüyoruz. HDP, içinde barındırdığı özellikleri, ilkeleri ve siyasi bakış açısı nedeniyle kamu emekçilerinin uğradığı hak mağduriyetleri, baskıların mücadelesini yürüten bir partidir. KESK'in bize geldiği talepleri, aynı zamanda bizim taleplerimiz niteliğindedir" diye belirtti.
 
HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde kilit olduğunu söyleyen Demir, "Barajı aşamamamız halinde ülkenin önünde ciddi bir sistem problemi gelecektir. Dolayısıyla bunun önündeki en büyük engel ise HDP'dir. Toplumun pek çok kesimine de bunu anlatmaya çalışıyoruz. HDP'nin baraj problemi yok ama özellikle Kürdistan'daki sandıkların yerlerinin değiştirilmesi ve oylarının çalışması sorunuyla karşılaşabiliriz. Bu yüzden HDP'nin barajını yüzde 13 olarak belirlemek lazım" dedi.
 
"Sayın Demirtaş'ın tutuklu oluşu da AKP'nin sürdürdüğü esir alma politikalarının bir yansımasıdır" diyen Demir, "Seçimlere kısa bir süre kaldı. Bu zaman dilimini en iyi bir tempoda yürütüyoruz. Bizimle yan yana olacak, dayanışacak, desteklerini esirgemeyecek olan kurumlara teşekkür ediyoruz. Talepleriniz, önerileriniz tarafımızca dikkate alınacaktır" dedi.