19 Nisan 2024 Cuma

Kemal Nebioğlu ölümünün 12. yılında anıldı

DİSK'in eski genel başkanlarından Kemal Nebioğlu, ölümünün 12. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kabri başında yapılan törenle anıldı.
DİSK'in kurucularından, Gıda-İş Sendikası'nın ve DİSK'in eski genel başkanlarından Kemal Nebioğlu, ölümünün 12. yılında mezarı başında anıldı.
 
Kemal Nebioğlu'nun Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kabri başında yapılan törene, Kemal Nebioğlu'nun ailesi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK önceki dönem Genel Başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı, Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, DİSK üyesi sendikaların merkez ve şube yöneticileri ile DİSK'li işçiler katıldı.
 
Saygı duruşunun ardından ilk sözü Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan aldı. Geçtiğimiz günlerde Ordu'da yaşanan sel felaketine değinen Aslan, bu felaketin sermayenin rant ve talan politikalarının sonucu olduğunu belirtti. Yaşanan ekonomik krizin Türkiye ekonomisinin kötü yönetilmesinin bir sonucu olduğunu belirten Aslan, zamlara, işten çıkarmalara, ve düşük ücretlere karşı mücadele etmenin önemini vurguladı.
 
Aslan'ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ise siyasi iktidarın sermayenin çıkarları doğrultusunda yürüttüğü politikaların işçi sınıfını yok saydığını söyledi. Çalışma hayatını ilgilendiren son düzenlemelere de değinen Çerkezoğlu, "DİSK'in ilkeleri doğrultusunda omuz omuza mücadele etme kararlılığındayız" diye belirtti.
 
Anma töreni yapılan konuşmaların ardından Kemal Nebioğlu'nun mezarına karanfillerin bırakılmasıyla son buldu.