30 Nisan 2024 Salı

Kartal Kadın Dayanışması: İstanbul Sözleşmesi uygulansın

Kartal Meydanı'nda bir araya gelen Kartal Kadın Dayanışması, vahşice katledilen Pınar Gültekin ve tüm kadınlar için haykırdı: İstanbul Sözleşmesi uygulansın.

Kartal Kadın Dayanışması, Kartal Meydanı'nda erkek şiddetine tepki gösterdi. "İstanbul Sözleşmesini uygula, kadın cinayetlerini engelle" yazılı pankartın yanı sıra "Pınar'ın katili erkek egemen devlet", "Çocuklarımızın düşlerini karanlığa teslim etmeyeceğiz", "Susma suça ortak olma" dövizleri taşındı.

Kartal Kadın Dayanışması adına yapılan açıklamada, AKP'nin ülkeyi kadın düşmanlığıyla yönetmeye çalıştığı belirtilerek, "Kadınların haklarını fiili olarak gasp ederek halkın gözü önünde cinayet işliyor." denildi.

Açıklamada "İstanbul Sözleşmesi'nin devletlere sorumluluklar yüklediği hatırlatılarak, "Fakat iktidar Türk aile yapısını bozduğu yalanıyla sözleşmeyi iptal etmek istiyor. İstanbul Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülükler yerine getirilmediği gibi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun da etkin şekilde uygulamıyor" ifadelerine yer verildi.

Cezasızlık politikasının tecavüz saldırılarının önünü açtığına vurgu yapılan açıklamada Şırnak ve Batman'daki uzman çavuşların çocuklara cinsel saldırıda bulunduğu örnekleri verildi.

İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırıların geri çekilmesini talep eden kadınlar, "Yaşam güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesi'ne televizyonlarda, mahkemelerde, meclis kürsüsünde herhangi bir yerde yapılan her saldırı kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdığı için suç sayılmalıdır" dedi.

Beklemeye niyetli olmadıklarını vurgulayan Kartal Kadın Dayanışması, "Öfkemiz büyük, isyandayız. Kadın dayanışmasından aldığımız güçle eşit ve özgür bir dünya için, Pınar için hepimiz için mücadelemizi Türkiye'nin dört bir yanına yayıp yeni bir yaşamı kendi ellerimizle kuracağız" ifadelerini kullandı.