29 Mart 2024 Cuma

Kaktüs Genç Kadın Derneği açıldı: Kadın dayanışmasına güveniyoruz

Genç kadınlara nefes olacak Kaktüs Derneği, danslarla açıldı. Derneğin kadın dayanışmasıyla kurulduğunu belirten kadınlar, birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti.

Kaktüs Genç Kadın Derneği, şarkılar ve halaylarla açıldı. SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Nimet Çelebi ve çok sayıda kadının katıldığı açılış, kadın özgürlük mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi ile başladı.

'KAKTÜS MÜTEVAZİ BİR ADIM'
Derneğin açılış sürecini aktaran Kaktüs Derneği üyesi Tanya Kara, dünyanın her yerinde isyanıyla kadınların ayağa kalktığını söyledi. "Kaktüs kadın özgürlük mücadelesi bakımından atılmış küçük, mütevazi bir adım" diyen Kara, genç kadınların yanyana gelebileceği, üretebileceği bir yer açmak istediklerini belirtti.

Genç kadınların her alanda baskıyla doğrudan muhatap oldukların altını çizen Kara, "Genç kadınların özellikle üretebileceği, nefes alabileceği bir yer olsun istedik. Biz birbirimize güveniyoruz, inanıyoruz ki başarabiliriz. Kadın özgürlük mücadelemizin enternasyonal gücüne güveniyoruz. Biz kadınlar örgütlü olmak zorundayız çünkü karşımızda çok güçlü ve örgütlü bir erkek şiddeti var. Biz nasıl ki Nevin, Yasemin yaşamına sahip çıktıysa biz de bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

'HAYIR, ÇİÇEK DEĞİLİZ'
Yaren Tuncer de neden Kaktüs isminde karar kıldıklarını anlattı. Tuncer, "Hani derler ya 'kadınlar çiçektir'. Biz diyoruz ki hayır çiçek değiliz. Kadınların dikenleri var ve size batabilir bu yüzden derneğin adını Kaktüs koyduk" diye konuştu.

ÇELEBİ: İNANIYORUM Kİ DAHA DA BÜYÜYECEKSİNİZ
HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Nimet Çelebi ise Kaktüs gibi geç kadınların kurduğu bir derneğin Kadıköy'de olmasının önemine dikkat çekti. Çelebi, "Bu çalışmayı yürütmenin inanmanız ve bugüne gelmesi bir başarı inanıyorum ki daha da büyüyeceksiniz" dedi.

AKTAŞ: BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ
SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş da dernek içini işaret ederek her bir kadının, kadın özgürlük mücadelesini yükselten, yasaklı alanlara, meydanlara çıkan kadınlar olduğunu söyledi. Aktaş, "Evlerinde, üniversitede, hayatın her alanında başkaldıran kadınlar. Biz birlikte güçlüyüz bu dayanışmayı bundan sonra büyütmeye, kadın katillerine ceza verdirmeye devam edeceğiz. Hepimize başarılar diliyorum hepimize kolay gelsin" diye belirtti.

Söz alan diğer kadınlar da duygularını aktardı. Kaktüs'ün kadın dayanışmasıyla kurulduğunun altı çizilen konuşmalarda, "Kaktüs mütevazi değil önemli bir adım" denildi.

Sarya Müzik Grubu'nun sahne aldığı etkinlik, halaylarla devam etti.