26 Nisan 2024 Cuma

Kadınlardan, tecavüz sanığı Hasan Bilgili davasına çağrı

Ankara Kadın Platformu, veteriner hekim Ç.B.'ye cinsel tacizde bulunan Hasan Bilgili'nin yargılandığı davaya çağrı yaptı,tecavüzcüleri ve koruyanları teşhir etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı. 

Ankara Kadın Platformu, sahibi olduğu VCOM Hayvan Hastanesinde çalışan Veteriner Hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklanan, ancar bir süre sonra serbest bırakılan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin yargılandığı davanın 26 Şubat'ta görülecek duruşmasına çağrı yaptı.

Mülkiyeliler Kütür Merkezi'nde yapılan toplantıda açıklama yapan Esma Çağlak,"Hasan Bilgili olayının başından beri okullarda, sokaklarda tecavüzcü profesör tutuklansın demekten vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"Erkek egemenliğinin dayattığı itaat kültüründen ve yaptırımlarından korkmuyoruz" diyen Çağlak, "Hasan Bilgili'nin tacizine uğramış ve susmamayı seçmiş kadın arkadaşlarımız tehdit edilmekte, kadın örgütleri şikayet edilmekte, sosyal medya üzerinden saldırılmakta, kadınlara ve basın mensuplarına soruşturmalar açılmaktadır" diye vurguladı.

26 Şubat Çarşamba günü Ankara Adliyesi'nde görülecek davaya çağrı yapan Çağlak, "Tecavüzü Hasan Bilgili, tecavüzcü Serkan Durmaz ve işbirlikçi Hüseyin Şenyurt tutuklansın" talebinde bulunacaklarını söyledi. Çağlak, "Tecavüzcü Hasan Bilgili, Serkan Durmaz ve işbirlikçi Hüseyin Şenyurt tutuklanmadan sokakları, alanları terk etmeyecek fırsat bulduğumuz her yerde tecavüzcüleri ve onları koruyanları teşhir etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Açıklama, "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları ile son buldu.