19 Nisan 2024 Cuma

Kadınlar Flormar işçilerini ziyaret etti

Direnişteki Flormar işçilerinin düzenlediği etkinliğe katılan feminist kadınlar, direnişi desteklediklerini ve kadınların yanında oldğunu belirttiler.
Sendikaya üye oldukları için işten atılan Flormar işçilerinin direnişi bugün 26 gününde. İşçilere destek sürüyor. 
 
Direnişteki kadın işçiler Dilek Düğün Salonu’nda dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinliğe HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve feminist kadınlar katıldı.
 
İstanbul'daki Petrol-İş Genel Merkezi önünde otobüslerle hareket eden kadınlar, etkinlik salonuna "Flormar işçisi yalnız değildir" sloganıyla yürüdü.
 
"Flormar direnişi dayanışmayla büyüyor" pankartının asıldığı salonda feminist kadınlar adına konuşan Selin Top, "Eşit işe eşit ücret aldığımız bir hayat için, emeğimizin gerçekten karşılık bulduğu bir hayat için, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi. 
 
Top, sendikalaşmanın hak olduğunu vurgulayarak, "Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkıyoruz. Feministler olarak Flormar işçileriyle dayanışmak için burada buluştuk" dedi, kapitalizme, patriyarkaya ve kadınları sömüren düzene alşık ve zılgıtlarla ses çıkardı.
 
Selin Top, “Bugün birlikte dayanışma ve direnişi nasıl büyüteceğimiz konuşmaya geldik. Direnişiniz bize umut verdi ve mutlaka kazanacaksınız. Flormar, 'Çalışanlarımızın çoğu kadın' demekle övünüyor. Kadını ucuz iş gücü olarak gören, emeğini sömüren Flormar bilmeli ki kadınlar başladıkları işi mutlaka zaferle sonuçlandırır” ifadelerini kullandı.
 
Etkinlik yapılan konuşmaların ardından çekilen halaylanla sona erdi.