19 Nisan 2024 Cuma

Kadına tecavüz, işkence; erkeğe 'ödül' gibi 'ceza'

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Z.G.'ye sistematik tecavüz ve işkence uygulayan Hasan Mensur G.'nin ve ailesinin, kadını ölümle tehdit ettiği öğrenildi. Z.G. yoğun bakıma kaldırılırken, Hasan Mensur G. "30 gün uzaklaştırma" cezası ile salıverildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Hasan Mensur G., evli olduğu Z.G.yi aylarca eve kapatarak işkence yaptı. Mensur G. aç ve susuz bıraktığı Z.G.'yi doğum yaptıktan hemen sonra tecavüz etti. Bir ay önce fenalaşarak Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Z.G.'nin maruz kaldığı işkencelerden dolayı 30 kiloya düştüğü, tüberkülaz ve zatürre olduğu öğrenildi.

Hasan Mensur G., şikayet üzerine gözaltına alındı ancak hakkında verilen "30 günlük uzaklaştırma" cezası ile salıverildi.

Yoğun bakım servisinde tedavisi süren Z.G'nin ne zamandar beri süredir işkence gördüğü ve hastaneye nasıl kaldırıldığı öğrenilmezken, Z.G.'nin çocuğuna ailesinin baktığı ve olayın ardından Hasan Mensur G.'ye boşanma davası açtığı öğrenildi.

Z.G.'nin komşularıyla görüşen Jinnews'in edindiği bilgilere göre, Z.G., Hasan Mensur G. ve ailesi tarafından aylarca sistematik işkenceye uğradı. Z.G.'ye yönelik işkence doğumun hemen ardından sürerken, Hasan Mensur G.'nin tecavüzüne maruz kaldı.

Komşuları yaşanan olayları şu sözlerle anlattı: "Z.G çok sakin bir kadındı. Eşinin ailesi tarafından da şiddet görüyordu. Yeni doğan bebeğine süt bile verilmiyordu. Evde süt olmasına rağmen bebek açlıktan kaynaklı sürekli ağlıyordu. Onun kendi sütü olmadığı için de bebeğine, ekmeği çaya bandırarak veriyordu. Gördüğü şiddetten kaynaklı oturamıyordu. Eşi ve ailesi onun uçaktan korktuğunu bildikleri için onu uçağa bindirmeyi düşünüyorlardı. Onların söylemleri şöyleydi: 'Z.G' yi uçağa bindirelim zaten korkuyor. Belki uçakta kalbi durur da biz de tazminat davası açarız.' Ayrıca Z.G'nin ailesine anlatmaması içinde ona 'Senin telefonuna bir uygulama indirmişiz. Sen ailenle ne konuşursan kaydediliyor. Eğer sana şiddet uyguladığımızı söylersen seni ve aileni öldürürüz' diyorlardı. Ailesinin yanına geldiğinde de sürekli ağlıyordu, fakat korkudan da anlatamıyordu."

Komşuları, Hasan Mensur G.'nin, Z.G.'ye çamaşır suyu içirdiğini de söyledi.