23 Nisan 2024 Salı

JKŞ Kobane'de 8 Mart çalışmasına ev toplantılarıyla başladı

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinde ev toplantıları yaptı.

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmalarına başladı.

Kadınlarla ev toplantıları yapan JKŞ üyeleri, toplantılarda 8 Mart'ın tarihi, işgale karşı kadın mücadelesi konularını tartıştı. Toplantılarda JKŞ adına yapılan konuşmada, "8 Mart işçi ve emekçi kadınların alınterleriyle direnerek kazandıkları gündür. 8 Mart ev emekçisi kadınların, tarlalarda ekip biçen, fabrikalarda alınteri döken kadınların günüdür. 8 Mart biz kadınların direniş günüdür. Direniş özgürleştirir" dedi.

İşgal ve savaşın kadına dönük etkilerine de değinilen konuşmada "İşgal ve savaş emekçi kadınlara açlık, yoksulluk, taciz ve tecavüzden başka birşey yaşatmıyor. Biz kadınlar savaşın en ağır yanlarıyla yüzyüze kaldık. Ama direnişin en büyüğünü de yine biz gösterdik. Türkiye ve desteklediği çeteler Efrîn, Gire Spî ve Serêkaniyê'yi işgal etti. Ama biz topraklarımızı özgürleştireceğiz" diye belirtildi.

Konuşmada son olarak "8 Mart'ta dünyanın her yerinde kadınlar greve çıkıyor. Kadın grevi her yıl dalga dalga büyüyor. Bu grev kadının eşit işe eşit ücret isyanıdır. Bu isyan hepimizin isyanıdır" diye kaydedildi.

8 Mart çalışmalarına katılan TKŞ'li erkekler de Kobanê'li erkeklerle yaptığı toplantıda, kadın devriminin erkeklerin yaşamlarındaki etkilerine, erkek egemen zihniyetle mücadelenin gerekliliğine ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinde ev toplantıları yaptı.