18 Nisan 2024 Perşembe

İzmir'de DİSK ve KESK'ten 'sermaye için değil halk için bütçe' talebi

İzmir'de DİSK ve KESK, "Sermaye için değil, halk için bütçe, insanca yaşanacak asgari ücret" talebiyle Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması yaptı.
KESK İzmir Şubeler Platformu ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği, gündemde olan bütçe görüşmeleri, ek zam talebi ve asgari ücretle ile ilgili Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, 2019 bütçesinin hazırlanırken patronların taleplerinin dikkate alındığını işçi ve emekçilerin ise göz ardı edildiğini söyledi.
 
"2019 bütçesinin, işsizlik ve enflasyonun hızla yükselmeye başladığı, kamuda ve özel sektörde esnek ve güvencesiz istihdamın yaygınlaştığı, işçilerin kıdem tazminatının, kamu emekçilerinin sınırlı iş güvencesinin altını boşaltılması girişimlerinin gündemde olduğu bir döneme denk gelmiş olması önemlidir" diye konuşan Ulaşoğlu, Mecliste görüşülen bütçenin işçi ve emekçilerin her geçen gün zorlaşan çalışma ve yaşam koşullarını dikkate alınmadığını vurguladı.
 
İktidar temsilcilerinin bütün çabalarına rağmen ekonomik krizin halkın günlük yaşamı üzerindeki etkilerinin giderek arttığını söyleyen Ulaşoğlu, "İşçi ve emekçiler, yüksek enflasyon, artan faturalar nedeniyle 'ek zam' talep etmekte ve temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri alınmasını istemektedir. Ekonomide yaşanan krizde hiçbir sorumluluk ya da payımız olmadığı halde, krizin faturasının ısrarla bizlere ödetilmek istenmesini kabul etmiyor, ekonomik krizi kim çıkardıysa, faturasını da onların ödemesini talep ediyoruz" dedi.