19 Nisan 2024 Cuma

İZENERJİ'de 21 işçi valilik kararıyla işten çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ'de çalışan 21 kişi, "güvenlik soruşturmasından geçemedikleri" gerekçesi ile valiliğin kararı ile işten çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ Şirketi'nde çalışan Genel-İş üyesi 21 işçi "güvenlik soruşturması" gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. 

İşçiler, sabah saatlerinde kendilerine gelen bilgi üzerine sendikaları Genel-İş 2 Nolu Şube yöneticilerine bilgi verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları'na giden sendika yöneticilerine, "Valilikten gelen güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanması üzerine bu kişilerin iş akitleri sonlandırılmıştır" yanıtı verildi.

ETHA'ya bilgi veren işten çıkarılan işçilerden biri, "Başvuru yaptık mülakata alındık, onun üzerine işlemlerimiz yapıldı. Sağlık raporunun ardından işe alındık. Hakkımızda başlatılan güvenlik soruşturması devam ettiği için bir süre bekletildi. Daha sonra sendikanın yaptığı görüşmeler üzerine 'Güvelik soruşturmasının devam ettiğini biliyorum, her hangi bir sakınca görüldüğü durumda iş aktimin sonlandırılmasını kabul ediyorum' şeklinde bir belge imzaladık" dedi. 

Soruşturmanın sonucuna ilişkin aylardır bilgi almadıklarını belirten işçi, 8 ay sonra işten çıkarıldıklarını söyledi. 

Genel-İş Sendikası, yarın işten çıkarılan üyeleriyle toplantı yaparak durumu değerlendirecek.