24 Nisan 2024 Çarşamba

İşten atılan Termokar Isıtma'da işçilerin direnişi sürüyor

Manisa'da bulunan Termokar Isıtma'da işten atılan 20 Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor. Sendika, "Manisa Termokar'da yaşananlar sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğüne gösterilen tahammülsüzlüğün açık göstergesidir" dedi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesinde Bölgesi'nde faaliyet gösteren Termokar Isıtma, Soğutma ve Klima Sistemleri A.Ş. işçileri DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nda örgütlendi. Sendika işyerinde çoğunluğu sağladığı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki tespitiyle belgelendi.
 
İşyerinde sendikasız ve kölelik koşullarında işçi çalıştırmaya alışan ve sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen Termokar patronu işçiler üzerinde baskısını arttırdı.
 
19 Nisan 2018 tarihinde Birleşik Metal-İş Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki için başvurmasının ardından 7 işçi gece telefonlarla aranarak işten atıldı. İşten atma gerekçesi olarak da işçilere karşı İş Kanunu'nun 25/2. maddesini; yani "yüz kızartıcı suç, ahlaksızlık ve iç huzuru bozmak" iddiası kullanıldı. Birleşik Metal-İş Sendikası yaptığı açıklamada, bugüne kadar aralarında hamile iki kadın üyelerini de olduğu toplam 20 işçinin işten atıldığını belirtti.
 
Sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen Termokar patronu, işçiler üzerinde baskı uygulamaya devam ettiğini kaydeden Birleşik Metal-İş Sendikası, "Manisa Termokar'da yaşananlar sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğüne gösterilen tahammülsüzlüğün açık göstergesidir" dedi.