25 Nisan 2024 Perşembe

İstanbul'da emekçilerin direnişi 66. haftayı geride kaldı

İstanbul'da OHAL ve KHK düzenine karşı direnen emekçiler bugün Kadıköy ve Bakırköy'de eylemlerine devam etti.
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin Kadıköy ve Bakırköy'deki eylemleri 66. haftasında devam ediyor.
 
KADIKÖY
 
KESK üyeleri Kadıköy Altıyol'da yapıkları eylemde "İşimizi geri alacağız", "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganlarını attı. Eylemde basın açıklamasını direnişçi kamu emekçisi Hüseyin Demir okudu. Demir, 15 Temmuz'u fırsata çeviren AKP iktidarının yüz binin üzerinde kamu çalışanını hukuksuz bir şekilde ihraç ettiğine dikkat çekti. Yandaş müdürlerin haksızlığına ve keyfiyetine karşı durmanın kamu kurumlarında oluşturulan çıkar çarklarına dokunmasının ihraç listelerine yazılmak için yeterli olduğunu ifade eden Demir, ihraç edilenlerin en temel yurttaşlık haklarının da ellerinden alındığını ve 50'den fazlasının intihara itildiğini belirtti. İhraçlara karşı adres olarak gösterilen OHAL komisyonunun ise emekçileri sonu gelmez bir bekleyişe mahkum ettiğine ifade eden Demir, iktidarın zulmüne ve haksızlığına karşı iş, ekmek ve onur mücadelesini büyütmeye çağırdı.
 
"Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak, kamu emekçilerini etnik kimliği, inanç aidiyeti ve siyasal kimliğine ve asılsız ihbarlara göre fişleyerek, intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini asla bırakmayacağız" diyerek sözlerini sürdüren Demir, 66 haftalık direnişleri boyunca ihraç edilmelerine gerekçe olan değerlerini savunmayı sürdürdüklerini ifade etti. Demir, işlerine dönene dek direnişlerinin süreceğini söyledi. Demir'in ardından söz alan bir diğer direnişçi Mehmet Sarı "İnsanlık tarihi zalimlerin nasıl çöplükteki yerini aldığını göstermiştir. Direnenlerse mutlaka kazanmıştır" diyerek iktidarın korkusunu büyütmeye çağırdı.
 
BAKIRKÖY
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndaki eylemde direnişçi KESK üyeleri "İşimiz, ekmeğimiz, onurumuz için direniyoruz", "İşimizi, ekmeğimizi geri alacağız" yazılı pankartlar açtı. Burada konruşan Dursun Doğan ve Muhammed Sevinçtekin, AKP iktidarının işçi ve emekçileri hedef alan çok yönlü saldırılarını teşhir ederek bu saldırılara karşı mücadelenin önemine dikkat çekti. 66 haftadır işlerine geri dönmek için direndiklerini vurgulayan emekçiler, tek çarenin direnmekten geçtiğinin altını çizdi.