19 Nisan 2024 Cuma

İstanbul İHD: Tahir Elçi'yi unutturmayacağız

İHD İstanbul Şubesi katledilişinin 5. yılında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi andı, izinden mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, katledilişinin 5. yılında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Katillerinin hala cezalandırılmadığı hatırlatılan açıklamada, Elçi'nin, hedef haline getirilmesi ve yoğun tehditlere rağmen inandığı yoldan geri adım atmadığı belirtildi.

Çatışma ve savaşın, tarihi ve kültürel mirasa verdiği zararın görülmesi ve durdurulması için de mücadele eden Elçi'nin, çatışma ve operasyonlarda bomba ve kurşunların hedefi olan Dört Ayaklı Minare önünde açıklama yaptığı sırada katledildiği hatırlatıldı.

'GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR'
Faili meçhul siyasi cinayetlere, gözaltında kayıplara, cezasızlığa ve savaşın yarattığı yıkıma karşı mücadele eden Tahir Elçi'nin katlinin de "faili meçhul" bırakılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada, bunlar belirtildi: "Sur, o tarihte yoğun güvenlik çemberinde tutulduğundan, katledildiği yerde kimlerin bulunduğu, sokağa kimin girip çıktığı bilinmesine, olay yerinde basın açıklamasını izlemek maksadı ile basın mensuplarına ve polise ait çok sayıda kamera bulunmasına rağmen katilin tespit edilememesinin tek bir izahı var; bu cinayeti planlayan, organize eden, katile tetiği çektiren ve katili koruyanların emniyetle, devletle bağlantıları var ve bunlar gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar."

"Buna izin vermeyeceğiz" diyen İHD İstanbul Şubesi, Elçi'nin katilleri cezalandırılıncaya kadar olayın takipçisi olacaklarını, O'nun izinden yürüyerek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.