18 Nisan 2024 Perşembe

'İsimsizler Hareketi' gözaltıları: Gazeteci Gülseven serbest bırakıldı

"İsimsizler hareketi" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Gazeteci Hakan Gülseven serbest bırakıldı. 23 kişi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Dosyada kısıtlama kararı olduğu için 24 saat avukatlarıyla görüştürülmeyecekleri öğrenildi.

"İsimsizler Hareketi"ne yönelik İstanbul merkezli Balıkesir, Aydın, Denizli, Diyarbakır ve Tekirdağ yapılan eş zamanlı operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Gazeteci Hakan Gülseven, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

23 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor. Gözaltılar hakkında 4 günlük gözaltı kararı var, 24 saat ise avukat kısıtlılık kararı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Birgün'e konuşan Gülseven, bir Twitter hesabından ve Telegram grubundan suç çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Gülseven, "Muhalif olan her şeyi suç haline getirmeye çalışıyorlar. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsimsizlere yönelik birtakım ifadeler kullanmıştı. Soylu'nun ifadelerinden sonra böyle bir uygulamayla karşılaştık" dedi.

Ayrıca "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla da ifade verdiğini aktaran Gülseven, "2015'te gözaltına alındığında ÖDP'li Onur Kılıç'a destek için attığım bir tweet'i de 'Erdoğan'a hakaret' diye göstermişler ama esas mesele İsimsizler grubu" diye konuştu.