18 Nisan 2024 Perşembe

İran halkları faşist molla rejimini yıkma kararlılığını sürdürüyor

Rojhilat ve İran'da "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla başlayan halk ayaklanması üçüncü ayında büyük bir kararlılıkla sürüyor. Rojhilat kentlerinde faşist molla rejiminin katliamlarına rağmen halk sokakları terk etmezken, İran'da da şoförler grev ilan etti.

İran'da saçı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Jîna Amini'nin gözaltında katledilmesinin ardından başlayan eylemler, üçüncü ayında Rojhilat ve İran kentlerinde sürüyor. İran rejim güçlerinin tüm saldırı, katletme, gözaltı ve tutuklamalarına rağmen halk alanlardan ayrılmıyor.

Sine'de işkenceyle katledilen Ramin Fethi'nin 40'ıncı gün anması yapıldı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Sine ziyareti nedeniyle kent abluka altına alınmasına rağmen halk toplanarak Fethi'yi andı.

BOKAN'DA BİR HAFTADA 17 KİŞİ KATLEDİLDİ
Urmiye ve Kamyaran kentlerinde eylemler devam ederken, faşist molla rejimi Bokan kentine büyük bir güç yığarak çok sayıda kişiyi gözaltına alıp, tutukladı. Bokan'da geçtiğimiz hafta yapılan eylemlere yönelik İran rejim güçlerinin saldırısında en az 17 kişinin katledildiği, onlarca kişinin akıbetinin ise bilinmediği açıklandı.

İRAN KENTLERİNDE ŞOFÖRLER GREVE ÇIKTI
Rojhilat'ta Kürt halkının direnişinin yanı sıra Tahran başta olmak üzere İran genelinde de eylemler sürüyor. Zahidan'da Beluç dini şahsiyeti Mewlewi Abdulhamid'i savunma eylemleri düzenlendi.

Zahidan'da Cuma namazı çıkışında da eylemler yapıldı. Tahran, Tebriz, İsfahan ve Bender Abbas kentlerinde de şoförler greve çıkarken, halk sokakları terk etmiyor.