19 Nisan 2024 Cuma

'İnsanca yaşam talebi işten atma sebebi olamaz'

Dev Yapı-İş, Yalçınlar Fotoğraf ve Elektronik Ürünler A.Ş. tarafından yapımı devam eden Batı Mahal projesi inşaatında çalışan üyesinin tazminatsız işten atılmasını protesto etti.
DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası, Büyükçekmece'de Yalçınlar Fotoğraf ve Elektronik Ürünler A.Ş. tarafından yapımı devam eden Batı Mahal projesi inşaatında çalışan üyesinin tazminatsız işten atılmasını protesto etti.
 
Şantiye önünde bir araya gelen işçiler, "Sendikalı olmak haktır, inşaat işçisi köle değildir" yazılı pankart açtı. "Sendika hakkımız engellenemez" sloganı atan işçiler adına basın açıklamasını okuşan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, Ocak 2018 yılında yapılan komik zamların ardından işçilerin yaptıkları zam talebinin işveren tarafından karşılanmaması üzerine sendikalarına üye olduğunu söyledi. Operatör arkadaşlarının işten çıkarıldığını ve kıdem tazminatlarının ödendiğini ifade eden Karabulut, 5 gün sonra saha formeni Soner Atalay'ın da işten çıkarıldığını; ancak kıdem tazminatının verilmediğini kaydetti.
 
Saha formeni Atalay'ın, işçileri yapacakları işlere yönlendirmeyi organize etmenin yanında, işçilerin sorun ve taleplerini işverene bildirmekle yükümlü olduğunu söyleyen Karabulut, "Üyemiz, işçilerin taleplerini işverene aktardığı; yaşanan sorunlar ve sendikal örgütlenme karşısında yöneticilere bilgi verilmediği için asılsız iddialarla tazminatsız işten çıkarılmıştır" dedi.
 
"Soner Atalay, işçileri şirket aleyhine kışkırttığı fazla mesaiye çıkmak isteyenlere baskı kurarak mesaiye bırakmadığı, iş yavaşlatma yaptırdığı ve en son yazılı basına demeç vererek şirket imajına zarar verdiği gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarılmıştır" diyen Karabulut, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.
 
Yalçınlar Fotoğraf ve Elektronik Ürünler A.Ş.'ye seslenen Karabulut, "İşten atmaları durdurun, yıllardır bu firmaya emek veren sendikaya üye olana kadar hiçbir sorun yaşamayan Soner arkadaşımızın tüm haklarını ihbar ve kıdem tazminatını ödeyin" dedi.