21 Mayıs 2024 Salı

'İhraç edilen kamu emekçileri görevlerine iade edilsin'

KESK Ankara Şubeler Platformu "Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

KESK Ankara Şubeler Platformu, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçilerine ilişkin Eğitim-Sen Ankara 5 No'lu Şube binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya katılan emekçiler, "İşimize geri döneceğiz" yazılı pankart açarak "KHK'ler gidecek biz kalacağız", "KESK'li ihraçlar onurumuzdur" sloganları attı.

Eylemde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 5 yıldır devam eden KHK hukuksuzluğu, sendikal ayrımcılık, toplumsal muhalefet üzerindeki ayrımcı, baskıcı politikaların bir an önce son bulmasını talep etti. Bozgeyik, Anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir şekilde kurulan OHAL İnceleme Komisyonu'nun vermiş olduğu kararları reddettiklerini belirtti.

Ardından konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Arslan ise "Aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın anayasal haklarının ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkûm ettirilerek biat ettirilmeye çalışılması insanlık suçudur. Bu suça iktidar, OHAL Komisyonu üyeleri ve iktidarın ihtiyacına uygun raporlar hazırlayan yerel kamu idarecileri ortaktırlar. Bu nedenle buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir" dedi.

Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıplarının karşılanmasını isteyen Arslan, "Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.