17 Mayıs 2024 Cuma

İHD İzmir Şubesi Aygül Kapçak'ın durumuna dikkat çekti

İHD İzmir Şubesi, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" talebiyle yaptıkları eylemin 474. haftasında, 24 yıldır tutuklu bulunan göğsünde kist bulunan Aygül Kapçak'ın durumuna dikkat çekildi.
İHD İzmir Şubesi, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" talebiyle yaptıkları eylemin 474. haftasında Konak eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi.
 
Eylemde, İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Kapalı Kadın Cezaevi'nde 24 yıldır tutuklu bulunan göğsünde kist bulunan Aygül Kapçak'ın durumuna dikkat çekildi. Eylemde açıklama yapan İHD Şubesi yöneticisi Cemile Karakaya, Cumhuriyet tarihi boyunca hapishanelerin en çok doluluk oranına sahip olduğu bu dönemde hem kapasite hem de ihlaller bağlamında kötü günlerin yaşandığını söyledi.
 
24 yıl önce vücudunda şarapnel parçaları bulunarak tutuklanan Aygül Kapçak'ın o dönem tedavisinin tamamlanmadığını belirten Karakaya, aradan geçen zamana rağmen Kapçak'ın vücudunda şarapnel parçaları bulunduğunu ifade etti. Kapçak'ın bu süre zarfından jinekolojik hastalıklara da yakalandığını belirten Karakaya, "En son göğsünde bir kist olduğu, daha sonra kitle teşhisi konulmuştur. Gerekli filmler çekilmiş ve tetkikler yapılmış olmasına rağmen, sonuçlar ne kendisine ne de avukatına verilmemiştir. Hastanın kendisiyle ilgili bilgi sahibi olma hakkı ihlal edilmiştir" dedi.
 
Karakaya, Kapçak'ın sonuçlarının kendisine verilmesi ve tedavisinin yapılabilmesi için serbest bırakılması çağrısı yaptı.