19 Mayıs 2024 Pazar

Hopa halkı kararlı: İktidarı hak ettiği yere göndereceğiz

Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlenen 1 Mayıs meydanından "24 Haziran'da ve sonrasında hep birlikte mücadeleye devam ederek, iflas etmiş olan iktidarı hak ettiği yere göndereceğiz" mesajı verildi. Metin Lokumcu da unutulmadı.
ARTVİN- Artvin'in Hopa ilçesinde 1 Mayıs coşkuyla kutlandı.
 
Mitinge Eğitim Sen, Tüm Bel Sen, HDP, ESP, SGDF, LÖB, ÖDP, Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri, CHP üyeleri ile HopaSpor taraftarları katıldı. 
 
Mitingde sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "ÇAYKUR halkındır satılamaz", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Sıralardan sokaklara yaşasın devrim" sloganları atıldı. 
 
Miting tertip komitesi adına yapılan ortak açıklamada, "Bugün bu düzende yaşanmaz diyenler 1 Mayıs coşkusunu meydanlara taşıyor. Bugün bozuk düzene kolay kolay teslim olmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.
 
Emperyalist kapitalist sistemin kriz içinde olduğu ve tüm dünyada savaş, şiddet, baskı, zülüm ürettiği kaydedilen açıklamada, "Kapitalizmin insanlığa verdiği vereceği işte bu" dedi. 
 
AKP iktidarının politikalarının eleştirildiği açıklamada, "Barış için imza verenler işinden oluyor, şeytanlaştırılıyor. Çocuklar ölmesin diyen ayşe öğretmen çocuğu ile hapse atılıyor" denildi.
 
METİN LOKUMCU UNUTULMADI
 
AKP-MHP koalisyonunun topluma vereceği hiçbir şey kalmadığı kaydedilen açıklamada, "AKP'nin içerde ve dışarda tüm politikalarının iflas ettiği bu ülkeyi yönetemediği ve yönetemeyeceği açıktır. OHAL düzenlemelerinin hileye açık hale getirdiği bu seçim asla adil ve demokratik bir seçim olamayacaktır. Peki bu yağma düzenine teslim mi olacağız. Elbetteki hayır. Gezi'nin hayır iradesinin milyonları her türlü baskı ve zulme karşı iktidara teslim olmamıştır. Birleşmiş örgütlü bir halk yenilmez. 24 Haziran seçim sürecinde ve sonrasında hep birlikte mücadeleye devam ederek, bugün iflas etmiş olan iktidarı hak ettği yere göndereceğiz, halkın iktidarını hep birlikte kuracağız. Bu bizim bu memleketin aydınlık geleceği için mücadelede yitirdiğimiz değerlerimize ve Metin Lokumcu'ya sözümüzdür" denildi.