7 Mayıs 2024 Salı

HDP'nin Serhat eşbaşkan adayları oyunu kullandı

HDP'nin Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis ve Hakkari eşbaşkan adayları oylarını kullandı. Eşbaşkan adayları, seçimlerin halklara özgürlük ve demokrasi getirmesi temennisinde bulundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis ve Hakkari belediye eşbaşkan adayları oylarını kullandı.
 
MUŞ
 
HDP Muş Belediyesi eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit oy kullandı.
 
Muş Anadolu Lisesi 1164 nolu sandıkta oy kullanan Sakık kısa bir açıklama yaparak "Oylarımızı barış, demokrasi ve adalet için kullandık. Adil ve eşit olmayan seçim maratonunu geride bıraktık. Muş belediyesini kazanacağız. Buradan ilan ediyorum. Çok iyi bir atmosfer var. Herkes barış ve demokrasi içim akın akın sandıklara gidiyor. Muş halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Muş Ya Me Ye" dedi.
 
Fatih Ortaokulu 1021 nolu sandıkta oy kullanan Eşbaşkan Adayı Sibel Genç ise halkın iradesine saygı gösterildiği bir seçim dileğinde bulundu.
 
İlyas Sami Ortaokulu 1161 nolu sandıkta oy kullanan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de tüm renklerin sandığa yansıyacağını belirtti.
 
AĞRI
 
HDP'nin Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yeliz Karaaslan, Gazi mahallesinde bulunan Şehit Hikmet Koman İlkokulu'nda kurulan 1098’inci sandıkta oyunu kullandı. Karaaslan, seçimin barışa ve demokrasiye vesile olmasını diledi. Bir diğer Eşbaşkan Adayı Abdurrahman Doğar Van'da oyunu kullanırken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk Ağrı İMKB Gazi Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
 
IĞDIR
 
HDP'nin Iğdır Belediyesi eşbaşkan adayları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş oyunu kullandı. Çelik, Kurtuluş İlköğretim Okulu 1159 Nolu sandıkta, Akkuş ise Fen Lisesi 1132 Nolu sandıkta oy kullandı. HDP'li yöneticiler eşliğinde oy kullanan adaylar, yapılan seçimin tüm halklara barış ve özgürlük getirmesini diledi. Eşbaşkan adayları, halkın oy kullandıktan sonra, sandıkları terk etmemesini istedi. Adaylar ardından okulları ziyaret etmeye başladı.
 
BİTLİS
 
HDP'nin Bitlis Belediyesi eşbaşkan adayları Zekiye İlbasan ve Faruk İşlek oyunu kullandı. İşlek Bitlis 8 Ağustos Ortaokul'unda, İlbasan ise Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Oy verme işlemi sonrası kısa bir konuşma yapan İşlek, Bitlis halkının iradesine sahip çıkacağını dile getirirken, İlbasan ise seçimin, barış ve özgürlük getirmesi temennisinde bulundu.
 
HAKKARİ
 
HDP’nin Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Adayı Cihan Karaman, seçimleri takip etmek amacıyla kente gelen HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ile Kıran mahallesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'na geldi. 1078 nolu sandıkta oyunu kullanan Karaman, seçimlerin huzur ve barış getirmesini diledi. Eşbaşkan Adayı Seher Kadiroğlu Ataş ise oyunu Van'da kullandı.
 
Yüksekova ilçesinde ise sabahın erken saatlerinde yola koyulan yurttaşlar oy kullanmaya başladı. Yasak döneminde büyük yıkımın yaşandığı Cumhuriyet ile Güngör mahallesinde yaşayan yurttaşlar Yenimahalle mahallesinde oy kullanırken, HDP'nin belediye eşbaşkan adayı Remziye Yaşar Yüksekova Lisesi'nde, Eşbaşkan Adayı İrfan Sarı ise Esenyurt İlköğretim Okulu'nda oy kullandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede yurttaşların çoğunluğu yürüyerek oy kullanmaya gidiyor.