28 Mart 2024 Perşembe

HDP sokakta yanıt verdi: Bir adım dahi geri atmayacağız

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonu Kadıköy'de protesto edildi. "Kobane düştü düşecek" diyenler inat Kobane'nin IŞİD'e karşı dimdik ayakta durduğu kaydedilen konuşmalarda, HDP'nin değil AKP'nin kaybettiği vurgulandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonunu protesto etti.

Halitağa Caddesi'ndeki HDP Kadıköy İlçe Örgütü önünde yapılan eylemde, "HDP susturulamaz" yazılı pankart açıldı. Eyleme HDK Eş Genel Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Züleyha Gülüm, Hüda Kaya, Ali Kenanoğlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, SKM Genel Sözcüsü ve ESP MYK Üyesi Deniz Aktaş, Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı'nın da olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

BULUT: HDP SUSTURULAMAYACAK
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, yaşanan hukuksuzluğun Türkiye tahrihine geçeceğini kaydetti. Türkiye'de sürekli siyasi iklimin değiştiğni söyleyen Bulut, "Mücadele edenler oldukça faşizm biliyor ki kendileri yerleşemeyecek" dedi. Direneler bir arada olduğu müddetçe, HDP'nin susturalamayacağını vurgulayan Bulut, yapılan operasyonun sadece HDP'lileri ilgilendirmediğini belirtti.

Saldırılara rağmen mücadeleden vazgeçmediklerini ifade eden Bulut, "Vazgeçmeme halimiz onlara dert oldu. Yoldaşlarımız cezaevinde onları alana kadar mücadele edeceğiz. Gözaltına alınanlar derhal bırakılmalı. Arkadaşlarımız zaten daha önce ifade verdiler. Biz bu senaryoları çok iyi biliyoruz onlar da bizim cevabımızı biliyor. Her zaman direniş olacak, sokaklardayız. Bunu da bir kez daha tarihe not düşelim" dedi.

AVCI: ARKADAŞLARIMIZIN BAŞLARI DİMDİK
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ise şunları söyledi: "Hiçbir arkadaşımız baş eğmeyecek. Gözaltına aldığınızda başları dimdik. Sizin akreplerinize, polis araçlarınıza, hücrelerinize başı dik gidiyorlarsa bu iradeyi yenemezsiniz. HDP kuşkusuz mücadelesine ve haklı taleplerini yürütmeye ve bu halkın umudu olmaya devam edecek" diye konuştu.

UĞURLU: BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ
AKP/MHP faşizminin her geçen gün daha çok tükendiğini, bu nedenle de saldırılarını arttırdığını HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Türkiye'de hukuk ve yargının birbirinden koptuğunu söyledi. Her gün sokaklarda halkın polis ve bekçilerle yürümek zorunda kaldığını, ancak sokakların güvenilir olmadığına dikat çeken Uğurlu, "Bu sokaklarda hukuksuzluk var, bu sokaklarda dışarıda yayılmacı politikalar izleyen Irak, Kürdistan, Ege, Akdeniz'de Osmanlıcı politikalarına hayata geçiremeyen, geçiremeyince saldıran, kendi toplumunu ayrımcılaştıran, ırkçılaştıran, gericileştiren Sakarya'da, Afyon'da, Siir'te saldıran, kadınlara tecavüz ettiren cezasızlıkla ödüllendiren bir anlayışla karşı karşıyayız" dedi.

"Kobane düşmedi, düşmeyecek. Kobane'yi savunanlar burada. Bir adım geri atmayacağız" vurgusu yapan Uğurlu, etraftaki polis ablukasını gösterdi ve paramparça edeceklerini kaydetti. İnançla yürümeye devam edeceklerini söyleyen Uğurlu, şöyle devam etti: "Faşizmi kurumsallaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Burada gençlik var, kadınlar var. Burada bu anlayışın ötekileştirdiği tüm kesimler var. Biz milyonlarız. Burada iki tarih yazılıyor biri iktidarın, devletin yazdığı bir de ötekilerin yazdığı. Bizim yazdığımız tarih sizi yargılayacak ve yargılatacak."

KENANOĞLU: KOBANE DÜŞMEDİ, HDP DÜŞMEYECEK; AKP DÜŞECEK
HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu da, iktidarın başı her sıkıştığında HDP'ye saldırdığını anımsattı. Kobane direnişi sırasında yaşananların, hayatını kaybedenlerin nasıl ve ne şekilde yaşamını yitirdiğinin ortaya çıkması için HDP olarak defalarca Araştırma Komisyonu kurulmasını istediklerini, defalarca soru önergesi verdiklerine dikkat çeken Kenanoğlu, iktidarın kendi yaptıkları ortaya çıkmasın diye soru önergelerini yanıtlamadığını, Araştırma Komisyonu talebini de reddettiğini vurguladı.

Kenanoğlu, "Siz yalanlarınıza boğulacaksınız. Bütün yalanlarınız er geç ortaya çıkacak. Bütün katliamlar ortaya çıkacak. Katilsiniz ve bunun hesabını er geç hukuk önünde, demokratik bir zeminde vereceksiniz. Bundan kurtulamayacaksınız. Ne kadar algı operasyonlarıyla değiştirmeye çalışsanız da bundan kurtulamayacaksınız. Şunu da bilin HDP'yi susturamazsınız. HDP bütün dostlarıyla, halk desteğiyle, HDP her zaman dimdik ayakta. Kobane düşmedi, IŞİD düştü ve şunu da bilin ki HDP düşmeyecek, AKP düşecek AKP" şeklinde konuştu.

AKTAŞ: DÜN SUSMADIK, YARIN DA SUSMAYACAĞIZ
ESP MYK Üyesi Deniz Aktaş da, iktidarın saldırılarına rağmen HDP'nin dimdik ayakta durduğunu vurguladı. Aktaş, "Daha güçlü daha fazla birleşerek bir aradayız. Bundan sonra da faşist iktidara karşı antifaşist cepheyle birleşik güçlerle daha güçlü bir şekilde örgütlü gücümüzü yükselterek bu saldırılara yanıt vereceğiz. Dün susmadık, yarın da susmayacağız. Biz kazanacağız" dedi.

Eyleme katılan kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarda HDP'nin saldırılara asla boyun eğmeyeceğini dile getirdi. Birleşik mücadele çağrısının yapıldığı konuşmalarda, faşizme karşı direneceklerini vurguladı.

Ardından HDP İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, açıklama yaptı. Türk, "Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasiyi kuracağız. Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz. Daha faşizme sarılanlar bilsinler ki, HDP geliyor. Korksanız da, koltuklarınıza sarılsanız da HDP'nin zamanı geldi" diye belirtti.

Açıklamanın ardından HDP Gençlik Örgütü, "HDP umuttur, umut dimdik ayakta", "Kobane düşmedi düşmeyecek" sloganlarıyla bir süre oturma eylemi yaptı. Eylem alkışlarla sona erdi.